24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRCJ Farul a pierdut semifinala

RCJ Farul a pierdut semifinala

Echipa de pe litoral a pierdut meciul cu Steaua din semifinalele Diviziei Naţionale de rugby şi astfel şansa de a juca în ultimul act al întrecerii.

Învingătoare în ultimele două întâlniri directe cu Steaua, reprezentanta Constanţei în Divizia Naţională de rugby, RCJ Farul, a jucat sâmbătă pe terenul bucureştenilor în semifinalele campionatului. Constănţenii nu au reuşit să repete performanţele din play-off şi au cedat partida cu scorul de 15-21 şi, astfel, şansa de a juca marea finală.
Echipa de pe litoral a căzut pradă propriilor greşeli, diferenţa făcându-se la acest capitol. Gazdele de la Steaua au fost mai lucide au comis mai puţine erori în defensivă şi astfel nu au dat şansa constănţenilor să puncteze. A fost un joc în care vârfurile de lance au fost transformerii, în condiţiile în care cele două echipe s-au apropiat foarte rar de terenul de ţintă advers. Echilibrul este cuvântul care poate caracteriza perfect întâlnirea de sâmbătă. Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabelă, dar, în cele din urmă, Steaua a avut câştig de cauză, chiar dacă în finalul partidei a jucat în inferioritate numerică. Paradoxal, gazdele au reuşit să se impună chiar în acele momente ale jocului.

Lazăr a reuşit să fructifice toate cele patru lovituri de pedeapsă ale constănţenilor, în timp ce Rambo Tawana şi-a trecut numele pe lista marcatorilor printr-un dropgol. De partea cealaltă, la Steaua au punctat tot doi jucători. Vlaicu şi Dumbravă au adus victoria gazdelor, acesta din urmă făcând diferenţa în ultimele minute printr-un dropgol şi o lovitură de pedeapsă transformată.
La finalul partidei, constănţenii nu şi-au putut explica înfrângerea. Căpitanul marinarilor, Daniel Carpo, a declarat: „Nu avem nici o scuză pentru această înfrângere. Am făcut foarte multe erori şi nu am putut profita de omul în plus pe care l-am avut. Ne pare rău că nu am reuşit calificarea în finală. Cred că după ce am arătat în play-off meritam să jucăm în finală.”

CONFRUNTARE
Finala mică, împotriva lui Dinamo

Partida de sâmbătă nu a fost ultima pentru constănţeni. Echipa de pe litoral urmează a disputa sâmbătă ultimul joc în actuala ediţie a campionatului. Elevii lui Mircea Paraschiv vor juca tot în Capitală, în compania celor de la Dinamo, în meciul care va stabili ocupanta ultimei trepte a podiumului. Dinamo a pierdut şi ea în semifinale, fiind învinsă de campioana en-titre, CSM Baia Mare, scor 44-0. Jocul se va disputa sâmbătă pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, în avanpremiera marii finale care le va opune pe Baia Mare şi Steaua.

6 titluri de campioană are RCJ Farul Constanţa, fiind cea mai titrată echipă a sportului de pe litoral.

 

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Germania și Spania

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 16 - 19 mai 2024, o vizită de lucru în Republica Federală...

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă