17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRCJ, candidată oficială la titlu

RCJ, candidată oficială la titlu

Echipa de pe litoral a învins formaţia Dinamo de o manieră categorică şi a arătat că este una dintre echipele care au mari şanse să se impună în prima ediţie a Superligii de rugby.

 

În urmă cu două etape, Rugby Club Judeţean Farul reuşea să se impună în faţa celor de la CSU Arad cu scorul de 84-3. Diferenţa de scor a fost una dintre cele mai mari înregistrate în campionat, în ultima vreme, iar superioritatea constănţenilor a pus pe gânduri celelalte echipe din Superligă. Dinamo a fost prima care a simţit forma excelentă în care se află gruparea constănţeană. Bucureştenii au fost învinşi de marinari chiar pe propriul teren cu scorul de 16-32, un rezultat ce confirmă faptul că Farul este una dintre principalele candidate la titlu în acest an.

Deşi abordează întrecerea cu o echipă tânără, Farul este tot mai aproape de un rugby modern, exact aşa cum se practică în marile campionate ale Europei. Meritul este, fără doar şi poate, al lui Cristian Brănescu. Constănţeanul a reuşit să formeze o echipă, într-un timp relativ scurt, din jucători experimentaţi şi tineri plini de entuziasm. Meritul este cu atât mai mare cu cât, în această iarnă, RCJ a transferat nu mai puţin de 13 jucători noi.

Căpitanul Daniel Carpo este liantul acestui grup de jucători. „Am demonstrat în meciul cu Dinamo că Farul are un cuvânt greu de spus în acest campionat. Băieţii au făcut un joc foarte bun şi am reuşit să trecem cu bine de primul test important al sezonului. Sper ca de acum înainte să creştem în joc, să eliminăm pe cât se poate greşelile şi să abordăm cu încredere fiecare meci. Mai sunt însă de jucat mult etape şi vom mai întâlni adversari de calibru. Nivelul competiţiei nu ne lasă timp de odihnă, aşa că deja am uitat succesul cu Dinamo şi ne pregătim serios pentru meciul din etapa următoare”, a declarat Daniel Carpo. Constănţenii au în palmares şase titluri de campioni, obţinute însă în urmă cu mult timp. Echipa de pe litoral a fost însă foarte aproape de adjudecarea unui nou trofeu în ediţiile trecute. Nu mai departe de sezonul trecut, echipa de pe litoral a încheiat întrecerea pe locul 3, fiind învinsă în semifinale, foarte greu, de Steaua, iar în finala mică trecând de aceeaşi echipă, Dinamo.

Urmează meci la Cluj

Pentru constănţeni, meciul din etapa următoare se anunţă din nou unul uşor. Echipa de pe litoral va juca din nou în deplasare, pe terenul celor de la CSU Cluj. Ardelenii nu au acumulat în primele trei runde decât un punct şi este puţin probabil să reuşească un rezultat minune în faţa Farului. Constănţenii aşteaptă însă meciul de peste două săptămâni, atunci când pe Stadionul „Mihai Naca” va deveni Steaua Bucureşti. Alături de Baia Mare, formaţia din Capitală este cea care poate încurca calculele grupării constănţene în ceea ce priveşte titlul.

32 de puncte a marcat Farul celor de la Dinamo, dublu faţă de cât a reuşit formaţia bucureşteană să le marcheze constănţenilor. 

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

China denunță sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze ce ajută Rusia

China a afirmat că va lua "măsurile necesare" după anunţarea de către Washington a unor noi sancţiuni menite să paralizeze capacităţile militare şi industriale...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă