16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialRaport: Peste 11.000 de romi, evacuaţi de autorităţile franceze din taberele în...

Raport: Peste 11.000 de romi, evacuaţi de autorităţile franceze din taberele în care locuiau

Un raport publicat, marţi, de două organizaţii pentru drepturile omului arată că peste 11.000 de romi au fost evacuaţi de autorităţile franceze din taberele în care locuiau în cursul anului 2015, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

“În cursul anului 2015, 11.128 de persoane au fost evacuate cu forţa de autorităţi din 111 locuri în care trăiau”, au indicat Liga Drepturilor Omului (LDH) şi Centrul European pentru Drepturile Omului din Roma, în raportul lor anual.

Anul 2015 a fost marcat de evacuarea de la sfârşitul lunii august a cartierului Samaritain, unul dintre cele mai vechi cartiere de romi din Franţa, unde locuiau 80 de familii în comuna La Courneuve. Peste 300 de romi au fost evacuaţi atunci, pofida intervenţiei episcopului, prezenţei copiilor şcolarizaţi în cartier si a mobilizării cetăţenilor.

Organizaţiile pentru drepturile omului semnalează lipsa de soluţii – din ce în ce mai accentuată – privind relocarea celor evacuaţi.

Faţă de 2013 şi 2014, numărul romilor expulzaţi este în scădere. În 2013, s-au înregistrat 19.000 de expulzări în rândul romilor, iar în 2014, 13.500.

Cele mai citite

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă