20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRaed Arafat, noi precizări privind planorul dispărut

Raed Arafat, noi precizări privind planorul dispărut

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că vor continua căutările pentru planorul dispărut, care, însă, sunt îngreunate de faptul că nu știu unde se află aeronova și caută după informații destul de limitate. 

”Nu este niciun echipament din partea planorului care să ne arate unde a fost planorul ultima dată. Doar această celulă telefonică, dar piloții obișnuiesc să își închidă telefonul când ajung la o anumită altitudine. Noi căutăm acum după probabilități, după ce spun prietenii, familia, ce mai zic oamenii care sună la 112”, a precizat Arafat.

Citește și: Exclusiv RL: Ce dotări MINIME de siguranţă NU avea PLANORUL dispărut în munţi

De asemenea, Arafat a precizat că și faptul că este o zonă montană îngreunează mult căutările. 

”Căutările sunt grele mai multe probabilități, nu știm sigur unde nu este avionul. În al doilea rând, e zonă montană, zona este dificilă și porțiunea care poate fi acoperită de salvamontiști este limitată. De asemenea, intervin și riscurile la care se supun echipele și oboseala. De aceea schimbăm mereu echipele”, a subliniat secretarul de stat.

Citește și: Arafat, clarificări privind planorul dispărut

Totodată, Arafat a arătat că primesc multe apeluri de la oameni care au văzut planorul sau cred că știu unde s-ar putea afla și că, în afară de un singur apel fals, de la restul polițiștii au ridicat declarații și echipele au fost trimise în cătare. 

”Ieri am primit 40 de apeluri, unul a fost fals, cu rea-voință, la restul au mers polițiștii și au luat declarații. Ajustăm echipele de căutare în funcție de ce aflăm”, a declarat Raed Arafat. 

Citește și: Primul indiciu real pentru găsirea planorului dispărut

Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.

Planorul cu care a zburat îl închiriase de la o firmă din străinătate şi îl testa pentru prima dată după asamblare, iar Aeroclubul Braşov l-a ajutat să se înalţe pentru a-şi lua zborul din Masivul Postăvarul.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă