13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRaed Arafat: Avem dotare compatibilă cu foarte multe din ţările europene

Raed Arafat: Avem dotare compatibilă cu foarte multe din ţările europene

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, la Ploieşti, că dotarea echipajelor de prim ajutor din România este ‘compatibilă’ cu cea existentă în multe ţări europene, pe segmentul de logistică neexistând probleme, potrivit Agerpres.

 

‘Din punctul de vedere al dotării, vă garantez că avem dotare care este compatibilă cu foarte multe din ţările europene, inclusiv cu Marea Britanie, deci aici nu este o problemă’, a afirmat dr. Arafat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a participat la festivitatea de premiere organizată pe stadionul Astra din Ploieşti la finalul primei ediţii a Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat la care au participat 15 echipaje de pompieri din 13 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, cel al municipiului Bucureşti, precum şi unul din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldeşti.

Arafat a afirmat că scopul acestei competiţii este acela de a creşte calitatea asistenţei de urgenţă şi de a-i face pe cei care participă la acţiuni să înţeleagă că trebuie să respecte anumite protocoale.

‘E o competiţie şi pe parte de traumă, de intervenţie din punct de vedere paramedical, medical şi pe partea de descarcerare şi de salvare. (…) Următoarele concursuri vor fi ţinute ca şi parte de evaluare de colegii noştri şi urmează să fie o etapă în care vom începe să trimitem câte o echipă să participe la competiţiile internaţionale. Din punctul nostru de vedere, asta face ca echipajele să respecte protocoalele şi ghidurile. Faptul că se fac astfel de competiţii face ca echipajele să înţeleagă că trebuie să respecte un protocol anume în lucru pentru că toată evaluarea este după protocol. Competiţiile vor duce, încet-încet, la creşterea calităţii şi a modului de acordare a asistenţei de urgenţă’, a afirmat Raed Arafat.

Un număr de 15 echipaje de pompieri au participat, în perioada 3-5 septembrie, la prima ediţie a Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat care a avut loc la Ploieşti.

Echipajele au fost supuse pe parcursul a două zile la două probe, respectiv ‘Descarcerarea din vehicule’ şi ‘Acordarea primului ajutor calificat’, prin care şi-au testat deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente.

Evenimentul a debutat cu o expoziţie de tehnică de intervenţie şi exerciţii demonstrative, activităţi de informare preventivă organizate de IGSU şi ISU Prahova, precum şi cu organizarea unui atelier de prezentare al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldeşti.

Competiţia a fost organizată cu sprijinul specialiştilor de la United Kingdom Rescue Organization (UKRO).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă