17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialRacheta misterioasă era, de fapt, un avion

Racheta misterioasă era, de fapt, un avion

Pentagonul pare să fi elucidat, miercuri, enigma dârei misterioase apărute luni pe cerul Californiei, anunţă Mediafax, citând AFP. Aceasta a fost generată de vaporii de apă rezultaţi în urma trecerii unui avion şi nu de o rachetă, aşa cum se presupunea.

Televiziunea locală KCBS a difuzat imagini cu o dâră de fum albicioasă apărută pe cerul oraşului Los Angeles luni seara şi care părea să fi plecat de la sol. Aceste imagini au condus la ipoteze privind lansarea unei rachete.

“Nu există niciun element care să arate că ar fi vorba despre altceva decât despre un avion”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul David Lapan.

Pentagonul a mobilizat mijloace importante pentru a elucida misterul: examinarea minuţioasă a înregistrării video, datele înregistrate de radarul administraţiei aviaţiei civile americane (FAA), folosirea mijloacelor militare de depistare a rachetelor, o anchetă în cadrul administraţiei.

Elementele furnizate de FAA arată că “nu exista niciun obiect neidentificat care să se deplaseze rapid în această zonă în momentul respectiv”, a precizat colonelul Lapan.

Erau, dimpotrivă, “zboruri comerciale”, a adăugat el, şi nu a fost semnalat niciun incident. “Prin urmare, toate aceste elemente coverg către ceea ce credem: că este vorba despre o dâră de vapori provenind de la un avion”.

Cele mai citite

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă