11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Puterea militară a Rusiei este inegalabilă

Putin: Puterea militară a Rusiei este inegalabilă

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că nicio țară nu trebuie să-și facă iluzii că ar putea atinge superioritatea militară față de Rusia, transmite Interfax, preluată de Agerpres.

''Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obține superioritatea militară asupra Rusiei sau că poate pune vreun fel de presiune pe ea. Vom avea mereu un răspuns adecvat pentru orice astfel de aventuri'', a spus șeful statului rus, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, ce va fi marcată săptămâna viitoare în Rusia.

Declarația lui Putin șochează în contextul în care recent a fost semnat acordul de pace de la Minsk.

Tradiţia rusă a războiului secret datează de demult şi responsabilii de la Kremlin recurg la procesul negărilor repetate care sunt, de fapt, minciuni mascate. Soldaţii ruşi morţi pe frontul din estul Ucrainei sunt readuşi în ţara-mamă şi trimişi familiilor fără nicio informaţie privind locul unde au fost ucişi. Kremlinul a negat mereu orice implicare în criza ucraineană, dar 10 paraşutişti ruşi au fost capturaţi în Ucraina, în august.

Mama unuia dintre ei, al cărui trup a fost adus în Rusia cu picioarele rupte, a declarat că fiul îi dăduse un telefon pentru a-i spune că unitatea lui fusese desfăşurată în Ucraina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă