12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPutin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat aplicarea acordului de la Minsk

Putin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat aplicarea acordului de la Minsk

Cancelarul german Angela Merkel a discutat la telefon cu preşedinţii rus, francez şi ucrainean despre aplicarea acordului de la Minsk, a anunţat miercuri Kremlinul, potrivit RIA Novosti.

Putin, Hollande, Merkel şi Poroşenko au apreciat că "una dintre priorităţi este schimbul de prizonieri între forţele ucrainene şi rebeli", scrie Mediafax.

Ei au menţionat că "părţile implicate în conflict trebuie să retragă armamentul greu de pe linia de front", informează Kremlinul într-un comunicat.

Cei patru lideri au subliniat necesitatea de a reconstrui infrastructura în estul Ucrainei şi de a oferi ajutor umanitar populaţiei.

Potrivit comunicatului, "liderii au discutat despre reconstruirea regiunilor ucrainene afectate de conflict şi importanţa respectării armistiţiului, care trebuie să fie stabil şi de lungă durată".

De asemenea, ei au convenit asupra convocării Grupului de contact pentru Ucraina, cu scopul de a relansa dialogul între autorităţile de la Kiev şi rebelii proruşi.

Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă