11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPuşcăriaşul din fruntea BNS Cluj

Puşcăriaşul din fruntea BNS Cluj

Actualul preşedinte al filialei clujene a Blocului Naţional Sindical (BNS), Nati Ariton, care este şi lider al sindicatului din fabrica Fimaro, este un fost puşcăriaş de drept comun. Dezvăluirea a fost făcută de către deputatul independent Mircia Giurgiu, coleg în BNS cu Nati Ariton. Mircia Giurgiu spune că a primit, din partea foştilor colegi ai lui Nati Ariton, copia unei decizii judecătoreşti prin care Tribunalul Judeţean Cluj l-a condamnat, în anul 1984, pe Nati Ariton la şapte ani de închisoare cu suspendare şi la trei ani de interzicere a unor drepturi. Decizia judecătorească a fost pronunţată pentru delapidare, potrivit www.clujtoday.ro. “A fost o mare surpriză pentru mine, nu mă aşteptam la aşa ceva”, a spus Mircia Giurgiu.

Câţi bani a delapidat Ariton

Concret, Nati Ariton ar fi delapidat suma de 68.000 de lei din fondurile Asociaţiei de Locatari de pe strada Mogoşoaia numărul 4. Actualul lider sindical a executat aproape trei ani şi jumătate de închisoare şi a fost pus în libertate în anul 1988.

“Am primit copia deciziei Tribunalului Cluj de mai multă vreme, însă am decis să o fac publică doar acum, pentru că nu am vrut să fiu acuzat că urmăresc să influenţez campania electorală”, a spus deputatul Mircia Giurgiu, care a candidat ca independent pentru Primăria Clujului. În ultima săptămână de campanie, deşi liderii naţionali ai BNS şi-au exprimat sprijinul pentru Mircia Giurgiu, Nati Ariton a decis să semneze un protocol de colaborare cu candidatul USL la Primărie, senatorul Marius Nicoară.

Nati Ariton a declarat că va comenta aceste fapte într-o conferinţă de presă pe care o va organiza azi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă