4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPSD Mureș, onorat că Arafat apare pe pliantele de susținere a lui...

PSD Mureș, onorat că Arafat apare pe pliantele de susținere a lui Victor Ponta: ”Știți bine că a ieșit lumea în stradă să-l apere”

Liderul social-democraților din Mureș, Vasile Gliga, susține că este surprins de pliantele electorale care îl prezintă pe Raed Arafat drept susținător al lui Victor Ponta, transmite Mediafax.

"Am primit şi noi astăzi pliantele, chiar ne-au surprins. Pentru noi, pentru mureşeni, înseamnă mult. Chiar am cerut o confirmare a unui interviu, sunt convins că staff-ul de campanie sigur nu l-a pus pe pliant fără acceptul dânsului. E onorant, pentru credibilitatea pe care-o are, pentru că a făcut SMURD, ştiţi bine că a ieşit lumea în stradă în 2012 să-l apere. Pentru Târgu Mureş şi pentru PSD Târgu Mureş înseamnă un mare ajutor, pentru a mai scoate câteva voturi pentru Victor Ponta în Târgu Mureş şi în judeţ. Sunt convins că nu a fost trecut nimeni acolo fără acordul personal. Nu se face asta. Sunt convins că nu-şi asumă nimeni riscul, la PSD, să iasă domnul Arafat să zică că nu i-au cerut acordul", a declarat deputatul PSD Vasile Gliga.

Preşedintele PSD Mureş a adăugat că au existat discuţii similare în timpul alegerilor parlamentare din 2012, când candidatul PSD Târgu Mureş la Camera Deputaţilor Florin Buicu, şi-a scris pe afişe că e consilier personal al lui Raed Arafat (pe atunci ministru al Sănătăţii – n.r.), Buicu fiind acuzat de contracandidatul său de la PDL Doru Oprişcan că a folosit abuziv numele lui Arafat în campania electorală.

Atunci, Oprişcan a susţinut că există o înregistrare audio în care Raed Arafat afirmă că Florin Buicu nu e consilierul său personal.

Citește și: Miting pro Arafat la Târgu Mureş. Protestatarii sunt "solidari cu SMURD" şi cer "anticipate"

Subsecretarul de stat Raed Arafat din MAI este inițiatorul SMURD, pe care l-a fondat la Târgu Mureș.

În iarna lui 2012, reforma sistemului sanitar, care prevedea ca o parte din serviciile de urgență să fie furnizate de operatori de sănătate privați, a generat proteste de stradă. Printre principalii oponenți ai legii promovate de Guvernul Boc au fost fondatorul SMURD, Raed Arafat, și reprezentanții USL (PSD+PNL+PC). Oamenii au ieșit atunci în stradă în semn de solidaritate cu SMURD și au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. În urma protestelor, premierul Emil Boc și-a dat demisia, iar proiectul de lege a fost retras.

Pe pliantele electorale ale PSD apar fotografiile a 24 de personalități, cu mesajul ”Și noi votăm Victor Ponta, președintele care unește”. Între personalitățile care apar pe pliante se numără Raed Arafat, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Radu Beligan, Florina Cercel, Marius Bodochi, Irinel Popescu, Leonard Doroftei, Gheorghe Turda, Tudor Gheorghe, Costel Constantin, Nicu Alifantis, Gabriela Szabo, Helmuth Duckadam, Ioan Holender, Vasile Stângă.

 

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american, au avut o constantă: economia României este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă