13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProteste violente în faţa ambasadei Egiptului din Beirut

Proteste violente în faţa ambasadei Egiptului din Beirut

Peste 100 de manifestanţi ostili preşedintelui egiptean Hosni Moubarak s-au confruntat azi cu poliţia în faţa ambasadei Egiptului de la Beirut, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc după ce protestatari au încercat să forţeze cordonul de securitate instalat în jurul cancelariei, a declarat un oficial din serviciile de securitate. “Poliţia a intervenit pentru a-i respinge pe manifestanţi, după ce ei ar fi încercat să treacă peste gardul de sârmă ghimpată pentru a intra în ambasadă”, a precizat oficialul sub acoperirea anonimatului.

Nicio persoană nu a fost arestată sau rănită în timpul scurtei confruntări în cursul căreia poliţiştii au folosit bastoane şi patul puştilor împotriva manifestanţilor care reuşiseră să treacă peste cordon, potrivit martorilor.

Au fost mobilizate trupe suplimentare ale armatei, iar gardul de sârmă ghimpată a fost reinstalat după aceste confruntări.

Manifestaţia a fost organizată de militanţi de stânga purtând drapele egiptene. Mai multe proteste împotriva regimului egiptean au avut loc în ultimele zile în faţa ambasadei de la Beirut.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă