15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialProteste in spitalele din Timis

Proteste in spitalele din Timis

– Angajatii spitalelor din Timisoara si din Lugoj nu si-au primit salariile la timp.

– Managerul Spitalului de Copii da vina pe conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

– Directorul CJAS Timis spune ca managerul Spitalului de Copii "traieste in lumi paralele".

Angajatii de la doua spitale din Timisoara si Lugoj au protestat marti si miercuri impotriva felului in care sunt conduse cele doua institutii. Asistentele, infirmierele, spalatorese si alti angajati sunt nemultumiti pentru ca nu si-au primit salariile la timp.
In cazul Spitalului de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara, managerul Andrei Marin, a dat vina pe intarzierea banilor pe Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), care nu i-ar fi trimis destui bani. De partea cealalta, directorul CJAS, Horia Cristian, spune ca "managerul traieste in lumi paralele" si ca nu se va mai intalni cu el, pentru ca nu este obligat sa o faca. "Au ramas fara bani pentru ca au platit angajatilor al 13-lea salariu, au dat si prime si salarii de merit. Salariile erau prioritare", a declarat Cristian.
O alta problema a provocat nemultumirea a circa 100 de angajati ai Spitalului Municipal din Lugoj. Unitatea medicala trece printr-o grava criza financiara. Spitalul este aproape de faliment din cauza ca pacientii prefera sa vina la Timisoara pentru diferite tratamente.

Angajatii au iesit in fata spitalului si pentru ca nu mai au siguranta locului de munca. "Unitatea este in imposibilitatea de a achita salariile, oamenii nu si-au primit prima de stabilitate, al 13-lea salariu, iar salariul pe luna trecuta a fost diminuat cu 25 la suta. Angajatilor li s-a comunicat sa isi caute de lucru pentru ca se vor face reduceri de personal. Acest spitalul e in pericol de a fi inchis, este o situatie grava avand in vedere ca este singurul din Lugoj", a declarat stefan Gogosanu, presedintele sindicatului Cartel Alfa, la care sunt afiliati medicii si asistentii medicali din Lugoj. "In cazul acestui spital, CJAS nu poate ajuta cu nimic. Noi decontam serviciile medicale, dar, daca nu merg pacientii acolo, nu avem ce face. Sa se implice financiar si administratia locala. Ei trebuie sa decida daca vor sa il inchida sau sa reduca numarul de sectii", a spus managerul CJAS.
In urma cu aproape doua luni, dupa un control inopinat la Sectia de Neuropsihiatrie Infantila, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a criticat dur pe managerul de la Spitalul de Copii.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă