12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialProtest-record al portuarilor împotriva Guvernului

Protest-record al portuarilor împotriva Guvernului

Când primarul din Peștera, Valentin Vrabie, a scos în fața Consiliului Județean Constanța o mie de oameni, de 1 aprilie, presa a scris că este cel mai mare protest împotriva administrației locale din ultimii ani. Recordul va fi depășit mâine, când Federația Națională a Sindicatelor Portuare anunță un protest la care vor participa 7.000 de oameni.

Mitingul este anunțat între orele 11.00 și 14.30, în fața sediului Primăriei și Prefecturii Constanța. ”Membrii Federatiei Naționale a Sindicatelor Portuare protestează împotriva politicii Guvernului României, care nu și-a respectat angajamentele asumate privind modificarea legislației muncii, și împotriva intenției acestuia de a scoate Portul Constanța de sub autoritatea statului și a-l trece în subordinea autorității locale Constanța”, spun reprezentanții FNSP.

Poziția membrilor Federației Naționale a Sindicatelor Portuare privind transferul pachetului de 13% din acțiunile deținute de către Ministerul Transporturilor în cadrul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (A.P.M.C.) către Consiliul Local Constanța a mai fost exprimată și argumentată atât în cadrul conferinței de presă desfășurate pe data de 15 mai, cât și în decursul celor trei zile de proteste desfășurate în perioada 19 – 21 mai, în fața sediului A.P.M.C. ”F.N.S.P., afiliată Blocului Național Sindical, protestează și solicită desființarea Republicii Mazăre”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) reuneşte 26 de sindicate ale lucrătorilor din porturile comerciale româneşti şi din serviciile conexe acestora, fiind singura organizaţie ce deţine statut de reprezentativitate într-un sector cu peste 40.000 de salariaţi. Reamintim că PSD Constanța a cerut ca încă 13% din acțiunile A.P.M.C. să ajungă la Consiliul Local Constanța, pe lângă cele 20% pe care le deține deja, iar alte 14% să fie listate la bursă.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă