16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest la Institutul Cantacuzino. Ministrul Sănătății a cerut demisia directorului

VIDEO. Protest la Institutul Cantacuzino. Ministrul Sănătății a cerut demisia directorului

Un protest spontan se desfășoară, luni, la Institutul National  “Cantacuzino” Bucureşti, pentru că angajații nu și-au primit salariile. Ministrul Sănătăţii va cere demisia directorului unităţii, Radu Iordăchel, informează Mediafax.

O parte dintre angajaţii Institutului Cantacuzino s-au adunat, luni, în curtea unităţii, pentru a protesta, după ce au fost informaţi că nu îşi vor primi salariile la timp.

"Trebuia să primească banii azi, dar vor primi mânie", a declarat managerul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, care a precizat că la protest participă doar o parte din cei 520 de angajaţi ai unităţii.

Întrebat dacă angajaţii au ce lucra în condiţiile în care producţia de vaccinuri nu funcţionează din în acest an, Iordăchel a spus că "o parte are de lucru".

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat, pentru Mediafax, că va cere, marţi, demisia lui Iordăchel. El a mai spus că, încă de săptămâna trecută, a somat conducerea institutului să plătescă banii angajaţilor şi să nu întârzie salariile.

"Am somat conducerea institutului să plătescă prioritar salariile angajaţilor. Mi s-a promis că vor fi plătite cu o zi întârziere, adică marţi", a explicat Bănicioiu.

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat de săptămâna trecută un comitet interministerial privind situaţia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a cerut conducerii INCDMI Cantacuzino, încă de săptămâna trecută, să găsească soluţii pentru plata salariilor.

Marți, conducerea  Ministerului Sănătăţii se va întâlni cu conducerea INCDMI Cantacuzino pentru a analiza şi a găsi soluţii la situaţia creată.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/10be554c52f56cc1daef86fae08d93c0/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

China denunță sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze ce ajută Rusia

China a afirmat că va lua "măsurile necesare" după anunţarea de către Washington a unor noi sancţiuni menite să paralizeze capacităţile militare şi industriale...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă