13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProtejaţi lemnul din exterior

Protejaţi lemnul din exterior

Lemnul folosit în construcţiile exterioare este supus unor factori naturali care îl afectează puternic. Durata lui de viaţă, dar şi aspectul sănătos, sunt condiţionate de modul în care-l protejăm.

Datorită necesităţii privind protecţia mediului şi a sănătăţii, produsele decorative sunt concepute a fi cât mai puţin poluante, atât în cadrul procesului de producţie, cât şi la aplicare, de aici rezutând noi tehnologii de produs.

NOU: Tehnologia inovatoare Advanced Hybrid TechnologyTM

Tinova este un lac de impregnare pe bază de apă, conceput pentru faţade, case din lemn, ferestre, uşi, terase, garduri şi mobilier de grădină. Durabilitatea de până la 12 ani se bazează pe o tehnologie inovatoare patentată Hybrid TechnologyTM.

Pentru a proteja cât mai bine lemnul, specialiştii de la Akzo Nobel i-au studiat comportamentul în condiţii meteorologice extreme, în diferite locuri din lume. Experienţa dobândită pe diferite continente, combinată cu tehnologia avansată şi perfecţionarea materiilor prime, le permite acestora să creeze produse care să ofere protecţie fără compromisuri pentru lemn, în toate condiţiile.  Rezultatul muncii lor constă în dezvoltarea  unor produse de ultimă generaţie, brevetate –  tehnologia inovatoare Advanced Hybrid TechnologyTM. Aceasta se bazează pe interacţiunea unică şi complementară a două răşini de înaltă calitate, cu dimensiuni moleculare diferite. Prima răşină pătrunde adânc în lemn, protejându-l din interior şi consolidând structura acestuia. Cea de-a doua creează la suprafaţă un strat extrem de rezistent, care protejează lemnul de efectele dăunătoare ale apei şi ale radiaţiilor UV. Astfel, se obţine o protecţie eficientă şi de durată a lemnului. Totodată această tehnologie a permis reducerea conţinutului de compuşi organici volatili din produs, combinând avantajele unui produs pe bază de solvent (rezistenţă mecanică ridicată) cu acelea ale unui produs pe bază de apă (miros scăzut). Text Box:  

Mai multe detalii: www.sadolin.ro. 

 Fişă tehnică TINOVA

Compoziţie: Pe bază de apă, cu tehnologie Advanced Hybrid TechnologyTM

Domeniu de utilizare: Suprafeţe din lemn, la interior sau exterior.

Aplicare: Cu pensula.

Număr de straturi: 2-3 straturi.

Diluare: Nu se diluează.

Timp de uscare-reacoperire: 3 ore la atingere, 24 de ore în profunzime (revopsire).

Consum: Până la 15 m²/L/strat pe lemn de esenţă moale, 20 m²/L/strat pe lemn de esenţă tare.

Caracteristicile peliculei: Peliculă semilucioasă.

Aplicaţie

Pentru a conferi o viaţă cât mai lungă elementelor din lemn din exteriorul locuinţei sau din grădina casei, acestea trebuie finisate urmând riguros anumite reguli şi folosind materiale de calitate.

Lemnul folosit în construcţiile exterioare (terase, scări, sageacuri, uşi, ferestre, mobilier de grădină etc.) trebuie să treacă prin următoarele etape de finisaj:

1. Scândurile se şlefuiesc în lungul fibrei cu hârtie abrazivă cu granulaţie de minim 150. Dacă suprafeţele sunt rindeluite bine, atunci operaţia nu este obligatorie. După şlefuire, suprafeţele se desprăfuiesc prin periere, aspirare sau prin ştergere cu o lavetă din bumbac.

2. În cazul în care suprafeţele prezintă crăpături sau alte defecte de prelucrare acestea se nivelează cu chit pentru lemn. Se lasă să se usuce, apoi se şlefuiesc local pentru egalizare şi se desprăfuiesc.

3. Pe suprafeţele astfel pregătite se pot aplica substanţele de protecţie. În cazul de faţă a fost folosit Sadolin Base de la Akzo Nobel, grundul necesar pentru optimizarea protecţiei lemnului.

4. Pentru finisare s-a folosit Sadolin Tinova, lacul de impregnare pe bază de apă, de la Akzo Nobel.

Cele mai citite

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă