11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPrognoza METEO pe două săptămâni: CANICULĂ, FURTUNI şi iar CANICULĂ

Prognoza METEO pe două săptămâni: CANICULĂ, FURTUNI şi iar CANICULĂ

UPDATE. Mai multe judeţe au fost afectate de furtună, duminică. Meteorlogii spun că luni şi marţi vor mai fi condiţii de ploaie, grindină şi vijelie, însă de miercuri, revin temperaturile caniculare. Cel mai frig va fi în maramureş, unde temperaturile nu vor mai trece de 30 de grade, până miercuri.

CITIŢI ŞI Vreme EXTREMĂ în România. Mai multe judeţe au fost afectate de furtuni

 

Starea vremii pentru LUNI, 12 august
Banat:
Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 30-33 de grade, Cerul va fi variabil, noros pe alocuri. Izolat sunt condiţii de ploaie şi chiar de intensificări de vânt. Minimele se vor situa în intervalul 13-19 grade.

Crişana: Vremea se va încălzi treptat, însă nu vor fi temperaturi caniculare. Sunt slabe condiţii de ploaie doar izolat. temperaturile maxime se vor situa în intervalul 28-32 de grade, iar minimele între 13 şi 21 de grade.

Dobrogea: Vremea va fi frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. cerul va fi noros pe alocuri şi, izolat, vor fi slabe şanse de ploaie. Vântul va sufla slab. Temperaturile minime nu vor depăşi 23 de grade celsius, iar maximele nu vor trece de 33 de grade.

Maramureş: Cerul va fi noros în prima parte a zilei. Aici va fi cel mai răcoare. Maximele nu vor trece de 29 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 16 grade. În unele zone va bate şi vântul, însă moderat. Sunt condiţii de ploaie. Tendinţa de răcire se va păstra şi marţi pentru această zonă.

Moldova: Va ploua în aproape toată zona Moldovei, vor fi condiţii de grindină, iar vântul va bate cu putere, pe timpul ploilor. În unele judeţe vremea s-a înrăutăţit încă de duminică. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 25-32 de grade celsius, iar minimele între 14-20 grade.

Muntenia: Aici va fi cel mai cald. Temperaturile maxime sunt cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 15 şi 20 de grade. Este posibil ca pe alocuri să mai plouă, însă vremea se va încălzi accentuat.

Oltenia: Temperaturi maxime între 28 şi 34 de grade Celsius, în conutinuă încălzire. Cerul va fi variabil, noros în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat. Minimele se vor situa în intervalul 14-20 de grade Celsius.

Transilvania: Va ploua toată ziua şi este posibil să vină şi vijelii. Temperaturile maxime vor fi de 24-30 de grade, iar minimele 11-17 grade.

Meteorologii anunţă că temperaturile scad puţin, în perioada 11-13 august. În toată ţara sunt condiţii de ploaie şi intensificări ale vântului. Maximele se vor situa între 23 şi 34 de grade. De Miercuri, 14 august, vor reveni temperaturile de peste 37 de grade.

Noaptea şi dimineaţa va fi un pic mai răcoare, cu tepmeraturi cuprinse între 12 şi 23 de grade.
Duminică este posibil să plouă în cea mai mare parte a ţării. Luni, se vor mai semnala ploi doar în centrul şi nordul ţării, iar marţi, izolat, doar în Transilvania şi Moldova.

Starea vremii pentru Duminică, 11 august

Banat: se vor înregistra temperature de 27-30 de grade. Cerul va fi tempolar noros şi pe alocuri va ploua în avesrse. Pe timpul ploilor se vor semnala intensificări ale vântului şi descărcări electrice. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Crişana: temperaturile maxime nu vor depăşi 29 de grade. Cerul va fi variabil şi sunt aşteptate ploi în averse cu intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

Dobrogea: temperaturile se vor situa în intervalul 29-33 de grade, cerul va fi variabil iar vântul va sulfa moderat.

Maramureş: cerul va fi temporar noros. Temperaturile se vor situa în intervalul 24-37 de grade Celsiul. Vor fi averse de ploaie cu vânt şi descărcări electrice.

Moldova: va ploua în averse, doar izolat. Teperaturile se vor situa în intervalul 24-33 de grade. Pe timpul ploilor vor fi intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

Muntenia: temperaturile vor urca până la cel mult 34 de grade, Cerul este variabil şi izolat se vor semnala averse cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Oltenia: cerul va fi temporar noros. Local se vor semnala averse cu intensificări ale vântului. Meteorologii spun că, local, este posibil să cadă grindină. Temperaturile se vor situa în intervalul 26-29 de grade.

Transilvania: va ploua în averse. Vântul se va intensifica pe timpul ploilor şi sunt condiţii de grindină. Temperaturile se vor situa în intervalul 24-28 de grade.

ZILE de FOC

Temperaturi de peste 37 de grade în toată ţara, iar despre ploi nici nu poate fi vorba. Aşa arată prognoza meteo pentru perioada 5-18 august. Meteorologii spun că va fi foarte cald şi noaptea. Spre sfârşitul intervalului este posibil să vină furtuni şi vijelii.

Iată cum va fi vremea, în toată ţara, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorlogie:

Banat: În primele zile ale intervalului de prognoză temperatura aerului va marca o creştere treptată, de la valori medii diurne de 34 de grade până la 38 de grade pe data de 9 august. Ulterior, până pe 12 august, un uşor proces de răcire va determina scăderea mediilor termice cu aproximativ 6 grade Celsius, pentru ca apoi să se menţină la valori de 31-32 de grade până la sfârşitul perioadei de prognoză.

CITIŢI ŞI: Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Vezi care sunt judeţele cu temperaturi de peste 40 de grade

Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, marcând o creştere de la 17 la 21 de grade în primele zile, apoi o scădere treptată după 9 august, pentru ca în ultimele zile să atingă, în medie, 16 grade.
Nu se vor semnala precipitaţii în primele 5 zile de prognoză şi abia după 10 august vor fi ploi pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

CITIŢI ŞI: Cod galben de CANICULĂ pentru marţi şi miercuri. Vezi unde vor fi temperaturi INSUPORTABILE

Crişana: În cursul primelor patru zile, media temperaturilor maxime va creşte cu 3-4 grade, spre 37 de grade ziua şi 19 grade noaptea. Ulterior regimul termic va marca o scădere treptată, spre medii diurne de 30-31 de grade şi, respectiv, nocturne de 16-17 grade, în intervalul 12-18 august.
Averse însoţite de descărcări electrice se vor semnala începând cu data de 9 august, dar pe arii mai extinse vor fi pe 10, 13, 14 şi 15 august.

Transilvania:Temperatura aerului va creşte în primele zile, astfel încât pe 8-9 august se vor înregistra medii ale maximelor diurne de 34 de grade şi ale minimelor nocturne de 16 grade Celsius.
Între 10 şi 13 august valorile termice vor scădea cu aproximativ 4 grade, iar până la sfârşitul intervalului regimul termic mediu se va menţine relativ constant, în jurul a 28-29 de grade ziua şi 12-13 grade noaptea.
Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va creşte după data de 9 august, dar numai izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Maramureş: Între 5 şi 9 august valorile termice diurne vor creşte în mod semnificativ, de la 32 până la 36 de grade, în medie, iar minimele nocturne vor atinge 18 grade. Apoi temperatura va marca o scădere, atingând pe 12-13 august medii ale valorilor maxime de aproximativ 29 de grade şi minime de 15 grade, pentru ca apoi să se menţină la aceste valori normale climatologic pentru prima jumătate a lunii august.
Averse de ploaie însoţite de descărcări electrice se vor semnala începând cu 9-10 august, când se vor cumula izolat cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, în intervalul 13-15 august.

Moldova:Media temperaturilor maxime va creşte de la 29 la 33 de grade Celsius în primele patru zile, dar apoi va scădea, spre 29-30 de grade în jurul datei de 11 august. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, cu o creştere spre 19 grade în jurul datei de 10 august, apoi o scădere, până la 16 grade, în ultimele zile.
Nu vor fi averse până pe 9 august, apoi probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va creşte, însă ploile vor fi în general nesemnificative cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse.

Dobrogea: Temperaturile maxime vor creşte de la 29 de grade în prima zi până la 31 de grade, în medie, pe 9-10 august, după care se vor menţine relativ constante, în jurul valorii de 30 de grade, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Mediile minimelor nocturne vor fi de aproximativ 19 grade în cea mai mare parte a perioadei de prognoză şi doar pe 9-10 august vor creşte spre 21 de grade Celsius.
Nu va ploua până pe 10 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

Muntenia: Temperaturile maxime vor creşte, în medie, de la 32 de grade în prima zi până la 35 de grade pe 9 august, apoi vor scădea spre 32 de grade pe 12 august. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor menţine la această valoare.

Temperaturile minime vor avea valori medii de 17-19 grade pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.
Între 5 şi 9 august nu vor fi precipitaţii, apoi va exista probabilitatea apariţiei unor ploi slabe cantitativ.

Oltenia: Între 5 şi 9 august mediile valorilor termice diurne vor creşte de la 32 la 36 de grade Celsius, apoi vor scădea treptat, spre 32 de grade pe 12 august.

În a doua săptămână regimul termic diurn se va menţine constant la valori apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii august. Temperaturile minime nocturne vor fi, în medie, de 17-19 grade pe tot parcursul intervalului, cu cele mai calde nopţi în intervalul 8-10 august.
Nu vor fi ploi în primele 5 zile ale perioadei de prognoză, apoi va exista o probabilitate redusă pentru averse slabe, cu precădere între 13 şi 15 august.

La munte: Vremea se va încălzi în intervalul 5-9 august, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte, în medie, cu 5 grade, atingând pe data de 9 august, valori medii de 14 grade dimineaţa şi 25 de grade la amiază.

Ulterior regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre medii diurne de 20 de grade şi nocturne de 11 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.
Pe parcursul primelor zile instabilitatea atmosferică va fi redusă, dar după 10 august creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă