13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPROGNOZA METEO pe 3 ZILE. Vreme frumoasă şi caldă

PROGNOZA METEO pe 3 ZILE. Vreme frumoasă şi caldă

O zi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu va crea probleme, potrivit Realitatea.net.

Valorile termice depăşesc mediile multianuale cu până la 5-6 grade, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral până la 24 de grade.

Şi în Bucureşti, vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă pentru acest început de toamnă. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi puţin mai ridicată decât ieri şi va ajunge în jurul valorii de 31-32 de grade.

La munte, vremea se va menţine frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, dar noaptea se va înnora în Carpaţii Occidentali şi trecător va ploua slab. Vântul nu va trece de moderat, iar temperatura aerului va avea valori asemănătoare cu cele de ieri.

La mare, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, vântul nu va trece de moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

Regiuni

În regiunile de dincolo de Carpaţi, vremea se menţine frumoasă şi caldă. Cea mai mare parte a zilei va fi însorită, vântul va fi liniştit, iar temperatura aerului va trece de 30 de grade. Până la amiază, maximele vor atinge valori de 33 de grade în Câmpia de Vest, la Timişoara, Arad şi la Baia Mare, 34 de grade la Alba Iulia şi doar în Miercurea Ciuc vor fi 28 de grade.


În sud
, o zi însorită toată ziua cu maxime în creştere uşoară faţă de ieri: predominat 31-32 de grade, izolat şi 33 de grade la Drobeta Turnu Severin.

În Dobrogea, vremea se încălzeşte uşor. Soarele va fi pe cer toată ziua, iar vântul abia se va simţi. În partea continentală, la amiază, vor fi 31 de grade la Tulcea şi Medgidia, iar pe litoral 26 de grade la Constanţa.

În Moldova, prin partea de nord se vor întrezări câţiva nori rătăciţi dar nu vor afecta aspectul general al vremii. Maximele sunt de vară, de la 26 de grade la Suceava până la 32 de grade în sudul regiunii la Galaţi.

Vremea pe 2 zile
Mâine, vremea se va menţine caldă, deşi temperatura aerului va marca o scădere uşoară în jumătatea nordică a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt intens în vestul şi în nordul ţării şi spre seară, local şi în regiunile centrale. Temperaturile maxime, tot peste mediile climatologice, se vor încadra între 25 de grade la Suceava şi 32-33 de grade, de data aceasta, valorile mai ridicate se vor înregistra în sudul şi sud-estul ţării.

În Bucureşti, mâine, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin ziua, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 grade.

Vineri, vremea se va răci uşor. Cerul va fi variabil şi cu totul izolat va ploua slab în zona de munte şi în regiunile sudice. Vântul va sufla cel mult moderat şi va avea unele intensificări în partea de est a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 19..20 de grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei şi 29 de grade în Oltenia.

Şi în Bucureşti, vineri, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, iar vântul nu va trece de moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă