11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul general a cerut o analiză a dosarelor în pericol de a...

Procurorul general a cerut o analiză a dosarelor în pericol de a se prescrie

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a cerut o analiză la nivelul naţional a cu dosarelor în care există riscul prescrierii faptelor, în contextul intrării în vigoare la începutul anului 2014 a noului Cod penal, informează Agerpres.

“Am cerut o analiză la nivel naţional. Urmează să centralizăm datele şi să le vedem. Procurorii caută să soluţioneze dosarele, astfel încât să nu avem foarte multe dosare pentr care să se împlinească termenele de prescripţie”, a spus Niţu, prezent la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Declaraţia vine după ce procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat recent că intrarea în vigoare a noului Cod penal ar putea duce la prescrierea a 20 de dosare de corupţie.

Tot luni, Tiberiu Niţu a fost întrebat de ce structura centrală a Parchetului General nu a preluat ancheta accidentului mortal produs de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, existând suspiciunea că acesta are o influenţă la nivel local.

Procurorul general a răspuns că la nivelul Parchetului General s-a apreciat că ancheta poate fi făcută de procurorii din Slatina şi că această suspiciune nu s-a conturat în acest caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă