15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimii turişti au ajuns la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea

Primii turişti au ajuns la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea

Primii turişti care vor înnopta, joi spre vineri, la noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea, în camerele de gheaţă, vin din Germania, Anglia şi România, informează Radio România Actualităţi.

Tema hotelului, în acest an, este Europa. Astfel, fiecare din cele 14 camere a fost decorată cu sculpturi în gheață, care să le ofere turiștilor ceva din atmosfera țării respective. De exemplu, în camera dedicată Franței, numită “La maison parisienne” , vizitatorii îl vor întâlni pe Napoleon, sculptat în gheață. În camera dedicată Angliei, ei sunt întâmpinaţi de Shakespeare, în cea dedicată Italiei de Cezar, iar în Salonul vienez sunt aşteptaţi de Mozart.

Pentru turiștii care vor alege camera Spaniei, “Spanish Kingdom”, sculptorul în gheață Dumitru Moscu din Avrig, a recreat atmosfera unei coride, cu un taur și toreador. Camera României se numește Odaia de Sus și a fost decorată cu o o sculptură după Coloana Infinitului, cât şi o statuie a lui Badea Cârțan.

Temperatura medie în camerele de gheață este între -2 și +2 grade Celsius. Fiecare cameră are un pat dublu, construit pe blocuri de gheață, acoperite cu scânduri din lemn peste care s-a așezat o saltea moale, așternuturi ca la orice alt hotel, pături călduroase și blănuri de oaie. Înainte de culcare oaspeții primesc saci de dormit preîncălziți.

În interiorul hotelului se află și un restaurant de gheață și un Ice Bar, unde turiștii pot încerca cocktailuri servite în pahare de gheață. 

După Anul Nou, în imediata apropiere a hotelului, vor fi construite trei igluuri și Biserica de gheață. O noapte de cazare într-o cameră din Hotelul de gheață costă 440 de lei, iar în iglu ajunge la 660 de lei.

Turiștii care vor doar să viziteze Hotelul de gheață vor trebui să plătească un bilet de intrare de 15 lei.

De asemenea la costurile vizitării construcțiilor din gheață se mai adaugă și prețul transportului cu telecabina, singura cale de acces la Bâlea Lac, în perioada iernii.

Prețul unei călătorii dus-întors cu telecabina, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, este de 60 de lei, cu 10 lei mai mult decât iarna trecută.

În această dimineața, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsura 69 de centimetri.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă