11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPrimăria din NY, criticată pentru proasta gestionare a crizei provocate de ninsoare

Primăria din NY, criticată pentru proasta gestionare a crizei provocate de ninsoare

Primăria oraşului New York a fost acuzată miercuri de proasta gestionare a crizei provocate de furtuna de zăpadă care a afectat duminică nord-estul Statelor Unite şi care a paralizat practic oraşul, relatează AFP, citat de agenţia Mediafax.

“Reacţia (pe care a avut-o Primăria New York) a fost inacceptabilă”, a declarat Christine Quinn, preşedintele Consiliului Municipal, care a hotărât să convoace o şedinţă specială asupra acestei probleme.

“Auzim din toate părţile plângeri din partea oamenilor, care încă nu au văzut trecând utilaje de deszăpezire, în după-amiaza celei de a doua zile (după furtună)”, a adăugat ea.

Furtuna de zăpadă, una dintre cele mai puternice care s-au abătut asupra oraşului New York, a început duminică după-amiază şi a durat peste 24 de ore. Luni seara, stratul de zăpadă era de aproximativ o jumătate de metru.

Curăţarea a început imediat, dar în unele zone din oraş, în special în Brooklyn (sud-est), Queens (est) sau Bronx (nord), nu au ajuns, până marţi seara, utilaje de deszăpezit. Unele străzi au rămas blocate de troiene de zăpadă sau de vehiculele înzăpezite.

Între sutele de cazuri de autobuze oprite, magazine închise sau linii de metrou suspendate, cele mai grave erau ale ambulanţelor ajunse la destinaţie după câteva ore de la solicitare, iar în unele cazuri prea târziu pentru a mai putea salva pacienţii.

Potrivit New York Times, o femeie care a suferit un accident vascular cerebral a aşteptat ambulanţa timp de şase ore, iar în momentul în care a ajuns echipajul de intervenţie, leziunile suferite pe creier se agravaseră.

La Forest Hills (Queens), pietonii au aşteptat o ambulanţă timp de peste trei ore, lângă un bărbat în stare de inconştienţă, iar la Crown Hights (Brooklyn), o femeie însărcinată, care a apelat telefonic serviciile de urgenţă la ora locală 8.30 (15.30, ora României), a aşteptat sosirea acestora până la ora locală 18.00 (marţi, 1.00, ora României). Ambulanţa a ajuns prea târziu pentru a mai salva copilul, potrivit cotidianului.

Primarul Michael Bloomberg a organizat o conferinţă de presă, pentru a justifica modul în care funcţionează serviciile de salvare, dând asigurări că deblocarea căilor de acces pentru ambulanţe este o prioritate. “Situaţia este dificilă, nimeni nu spune că este uşoară, dar facem tot ce este posibil”, a declarat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă