13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPrima medalie a României la JO de la Nanjing, câștigată de judoka...

Prima medalie a României la JO de la Nanjing, câștigată de judoka Ștefania Dobre

România a cucerit prima medalie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing prin judoka Ștefania Dobre. Sportiva româncă a câștigat argintul la judo la categoria 63 de kilograme.

Ştefania Dobre a fost învinsă în finala categoriei 63 de kilograme de Sabina Gercsak, din Ungaria. Românca a trecut de mai multe adversare din Marea Britanie, Ucraina şi Canada, conform Mediafax.

Duminică, halterofilul Robert Ştefan Manea s-a clasat pe locul 4, la categoria 56 de kilograme, cu un total de 238 de kg, 107 kg la smuls si 131 kg la aruncat. De asemenea, tot duminică, în optimile de finală la scrimă, Tudor Cucu Dumitrescu a fost eliminat, cu 14-15 de egipteanul Mostafa Ayman.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august şi este o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Delegaţia României numără 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi).

Dintre sportivii care reprezintă România, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă