17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialPrim-ministrul Dacian Cioloș, iritat că nu poate plăti în lei, pe o...

Prim-ministrul Dacian Cioloș, iritat că nu poate plăti în lei, pe o cursă internă, pentru produsele vândute în avionul unui operator străin. Premierul a sesizat ANPC

Update: Compania aeriană Ryanair a transmis un comunicat în care precizează că îşi cere scuze pentru situația creată. „Ne cerem scuze pentru incovenienţele cauzate, dar, în prezent, nu acceptăm plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionale la bord. În continuare urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, parte a programului nostru《Always Getting Better》”, se arată în mesajul Ryanair, semnat de directorul de marketing al companiei, Denis Barabas.

 

Update: Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru România liberă „incidentul” din aeronava cu care primul ministru Dacian Cioloș s-a deplasat joi la Timișoara. ”Premierul s-a confruntat cu această situație la bordul avionului – nu a reușit să achite în moneda națională produse aflate spre vânzare pe o cursă internă – și a cerut ministerelor responsabile să analizeze legislația în vigoare pentru a vedea în ce măsură operatorul a încălcat legislația sau a respectat-o”, a precizat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a menționat că premierul Dacian Cioloș se angajează ca în cazul în care legislația permite companiilor aeriene o asemenea practică să ceară o analiză a acestei legislații și posibilitățile de schimbare în sensul obligării companiilor care efectuează zboruri pe rute interne să accepte plata în lei. „Nu în ultimul rând, prim-ministrul a cerut oficial și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului să analizeze această practică”, a declarat Liviu Iolu.

_________________________________________________________________________________
 

Premierul Dacian Cioloș s-a declarat deranjat, la ultima deplasare către Timișoara, de faptul că pe o cursă aeriană low-cost internă, operată de compania irlandeză Ryanair, nu se poate cumpăra apă sau mâncare decât în moneda euro.

Joi dimineață prim-ministrul a călătorit, împreună cu alți miniștri și consilieri, de la București către capitala Bamatului. Delegația Guvernului urma să aibă o întâlnire de lucru cu premierul Serbiei, Aleksandar Vučić.

Citește și FOTO: FOTO. Dacian Cioloș a așteptat la semafor, deși Poliția a oprit traficul pentru ca șeful Guvernului să meargă repede mai departe

În timpul zborului, Dacian Cioloș ar fi fost iritat de faptul că stewarzii nu au acceptat plata în lei pentru produsele pe care le vindeau la bord, în momentul în care avionul a atins altitudinea de croazieră.

Potrivit martorilor și surselor României libere, premierul i-ar fi întrebat pe angajații companiei aeriene irlandeze care este motivul pentru care un cetățean român care folosește o cursă aeriană internă nu poate plăti în moneda națională a statului de pe teritoriul căruia avionul decolează și aterizează.

Răspunsul angajatului Rayair ar fi fost, conform acelorași surse, că aeronava este înmatriculată în Irlanda și că odată ce se află în spațiul aerian nu există această obligație ca plățile să se facă în lei. Reprezentantul companiei aeriene ar fi adăugat că ar fi făcut, totuși, la rândul lor demersuri către angajator pentru a putea primi lei pe cursele din România, cfără să primească răspuns favorabil.

Totuși, alte companii străine low-cost care operează și de pe aeroporturile din țara noastră acceptă și plata în lei pentru produsele vândute la bordul aeronavelor proprii.

Potrivit martorilor care au povestit pentru România liberă incidentul dintre Dacian Cioloș și angajații operatorului low-cost, cursa în care prim-ministrul a purtat dialogul a plecat la 8:45 de pe Aeroportul Otopeni către Timișoara.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă