14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Ungariei, în vizită la Cluj

Preşedintele Ungariei, în vizită la Cluj

Preşedintele Ungariei, Janos Adler, s-a aflat într-o vizită privată în mai multe localităţi din judeţul Cluj. În cursul acestei vizite, şeful statului ungar s-a întâlnit cu diferite personalităţi culturale ale comunităţii maghiare din Transilvania.

Janos Adler a vizitat Palatul Banffy din Bonţida, considerat odinioară Versailles-ul Transilvaniei şi, totodată, una dintre cele mai frumoase clădiri baroce din Europa Centrală. Acesta este restaurat inclusiv cu ajutorul banilor donaţi de prinţul Charles al Ţării Galilor, moştenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii. Apoi, preşedintele Ungariei a vizitat un muzeu etnografic privat, înfiinţat în satul Răscruci, iar în final a vizitat centrul oraşului Cluj.

Janos Adler a depus flori la mormintele eroilor Revoluţiei maghiare de la 1848 care sunt îngropaţi în Cimitirul Central, apoi a vizitat biserica romano-catolică Sfântul Mihail şi a depus o jerbă de flori la statuia episcopului romano-catolic Marton Aron. Acesta este unul dintre mărturisitorii credinţei în temniţele comuniste. Marton Aron este subiectul unui proces de beatificare aflat pe rolul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican.

 

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă