38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialPreședintele Ucrainei nu participă la summitul CSI

Președintele Ucrainei nu participă la summitul CSI

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a anunțat pe omologului său din Belarus că nu va merge la summitul CSI care se desfăşoară vineri la Minsk, scrie Mediafax, care citează agenția Tass.

"Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avut o conversaţie telefonică cu omologul său ucrainean Petro Poroshenko, discutând despre agenda reuniunii şefilor de stat la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI) de la Minsk", a precizat serviciul de presă.

"Preşedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a prezentat scuze pentru absenţa sa la summit şi i-a cerut preşedintelui belarus să-i informeze pe ceilalţi participanţi cu privire la decizia Kievului", informează sursă citată, adăugând că Ucraina va fi reprezentată la summit de către ambasadorul său în Belarus.

Poroşenko i-a cerut, de asemenea, lui Lukaşenko să prezinte şefilor de stat posiţia Ucrainei faţă de situaţia din regiunile Doneţk şi Lugansk, sugerând că el se va întâlni cu liderul belarus în Ucraina, în viitorul apropiat, pentru discuţii privind relaţiile bilaterale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă