13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele sirian: Autorii masacrului de la Hula sunt monştri

Preşedintele sirian: Autorii masacrului de la Hula sunt monştri

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, i-a calificat duminică drept “monştri” pe autorii masacrului de la Hula, din 25 mai, în care au fost ucise 108 persoane, şi a adus un omagiu armatei siriene, potrivit Mediafax.

 

“Ceea ce s-a întâmplat la Hula şi în alte locuri sunt masacre sălbatice, nici măcar nişte monştri nu le-ar fi comis”, a declarat Assad într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului, difuzat de televiziune.

Rebeliunea şi regimul s-au acuzat reciproc pentru carnagiul de la Hula, în timp ce un oficial ONU a declarat că există “suspiciuni puternice” asupa miliţiilor pro-regim.

“După masacrul odios de la Hula au acuzat armata, dar s-au corectat apoi pentru a acuza miliţiile pro(-regim)”, a continuat Assad, fără a preciza cine sunt cei care au formulat acuzaţiile. “Criminalii plănuiesc să comită alte crime”, potrivit acestuia.

Assad a adus de asemenea un omagiu armatei siriene, ale cărei trupe sunt implicate în reprimarea revoltei, potrivit militanţilor.

“Le transmit tot respectul şi stima mea soldaţilor care s-au sacrificat pentru patrie”. El i-a denunţat pe cei care exploatează “erori comise de armată pentru a le amplifica şi a le prezenta ca o politică adoptată de stat”.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă