13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Klaus Iohannis a aprobat cererea DNA privind începerea urmăririi penale a...

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat cererea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul polițistului Gigină

Preşedintele Klaus Iohannis va da curs cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut joi.

“Da, voi da curs acestei cereri”, a afirmat șeful statului.

Miercuri, 12 octombrie, procurorul general Augustin Lazăr a înaintat cerea de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul vicepremier.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea președintelui pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină, precizează sursa citată.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere, miercuri, președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, care a murit în luna octombrie a anului trecut, în timp ce deschidea coloana oficială a fostului vicepremier.

Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale, în contextul în care, la 1 octombrie a încetat mandatul de senator al acestuia.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Președintelui României, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Cererii transmise procurorului general al P.I.C.C.J  i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii anticorupție, precum și un număr de 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă