22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPreședintele Băsescu se întâlnește, sâmbătă, cu prințul Charles

Președintele Băsescu se întâlnește, sâmbătă, cu prințul Charles

Președintele Traian Băsescu îl va primi, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe prințul Charles care se află într-o vizită în România.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a ajuns în România marţi după-amiază, pe Aeroportul Târgu Mureş, cu un avion privat, fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Prinţul Charles a petrecut câteva ore în satul braşovean Viscri, mergând la locuinţa pe care o are în localitate.

Din Viscri, Prinţul Charles a mers în localitatea covăsneană Micloşoara, din zona Baraolt, unde a înnoptat la reşedinţa familiei contelui Kalnoky Tibor.

Miercuri, Prinţul Marii Britanii s-a întors în judeţul Braşov, unde a vizitat Biserica Neagră, el spunându-le jurnaliştilor că se simte foarte bine la Braşov. La ieşirea din biserică, Prinţul Charles a fost aplaudat de către braşovenii şi turiştii care se aflau în zonă.

Miercuri seară, Prinţul Charles a ajuns în Valea Zălanului din Covasna, unde are mai multe proprietăţi, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles, a petrecut, joi, aproape o oră în compania a aproape 50 de localnici din Valea Zălanului (Covasna), care în cinstea sa au organizat o petrecere într-o livadă, unde moştenitorul coroanei britanice a mâncat mămăligă cu brânză şi a ascultat muzică populară maghiară. După întâlnire, Prinţul Charles s-a retras la locuinţa sa din Valea Zălanului.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă