13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreşedinte CNAS: Bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014

Preşedinte CNAS: Bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014

Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, a anunțat că bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014 faţă de anul trecut, informează Mediafax.

"Suma pentru medicii stomatologi se dublează, practic. Ca referinţă, plecăm de la un minim de 2.000 de lei pentru un medic simplu", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Radu Ţibichi a amintit, pe de altă parte, că potrivit normelor de aplicare a noilor pachete de servicii medicale şi a Contractului-cadru, peste 100 de terapii se pot efectua în ambulatoriul de specialitate.

Potrivit preşedintelui CNAS, în ambulatoriul de specialitate paraclinic au fost introduse peste 20 de analize şi investigaţii paraclinice noi, cu un efort financiar din partea Casei de a creşte tarifele cu 33 la sută. "Această creştere a fost efectuată tocmai pentru ca pacienţii să nu mai plătească contribuţii personale pentru analize efectuate în laborator", a explicat Ţibichi.

El a precizat că şi la capitolul "dispozitive medicale" au fost introduse câteva dispozitive noi pentru copii şi pentru "pacientul clinic", iar din 2015 va fi introdusă şi proteza de sân pentru pacientele cu suferinţă oncologică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă