16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPresa poloneza: Steaua a avut o clasa peste Zaglebie

Presa poloneza: Steaua a avut o clasa peste Zaglebie

Presa poloneza – consultata de Rompres – apreciaza ca Steaua Bucuresti a avut o clasa peste Zaglebie Lubin, campioana Poloniei, in meciul disputat marti seara, si castigat de ros-albastri in deplasare, cu scorul de 1-0, in prima mansa a turului II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Gazeta Wyborcza scrie ca "Steaua Bucuresti a aratat fara prea mari eforturi ca este o echipa cu o clasa peste Zaglebie Lubin si inca din primul meci de la Lubin, apropiindu-si calificarea in turul III preliminar pentru Champions League".

"La lupta, victoria ne asteapta" – au cantat fanii lui Zaglebie, "dar din ce sa se nasca victoria daca cea mai buna echipa poloneza nu a fost in stare sa pastreze mingea si a tras doar de doua ori pe poarta? In loc sa se ridice deasupra posibilitatilor, Zaglebie a dat un concert de greseli: de la lipsa priceperii si ideilor, pana la lipsa credintei in succesul propriilor eforturi. Steaua a dominat, iar cand Zaglebie a fost la minge s-a vazut haosul."

Cotidianul amintit mai relateaza ca "revansa de la Bucuresti nu va insemna o incercare de calificare, ci una de salvare a imaginii. Sansa unei echipe poloneze de a juca in Liga Campionilor va aparea probabil peste 12 luni. Numai ca polonezii asteapta deja de 11 ani, iar distanta fata de Europa, chiar si de cea estica, e in crestere, in loc sa scada".

Rzeczpospolita titreaza ca "Zaglebie e departe de Liga Campionilor". Publicatia scrie ca "toate ideile antrenorului Czeslaw Michniewicz, indemnurile lui de a avea incredere in propriile forte, tactica schimbata special pentru meciul cu Steaua, au fost date uitarii in momentul in care adversarul a lovit mai tare. A fost de ajuns ca vicecampionii Romaniei sa paseze rapid de cateva ori, sa faca impresie buna, pentru ca jucatorii de la Zaglebie, in loc sa aleaga planul antrenorului, sa aleaga arma celor slabi, adica pase lungi, fara nici o tinta".

In articol se mai arata ca Zaglebie, una dintre putinele echipe din liga poloneza care sunt in stare sa atace potrivit unui plan, si nu la intamplare, s-a indoit de sine exact atunci cand credinta era foarte necesara. "In acest meci, nici una dintre echipe nu a meritat victoria, cu atat mai putin Liga Campionilor. Steaua a castigat, pentru ca cel putin si-a dat o sansa, incercand sa marcheze din lovituri libere si cornere. Ambii antrenori s-au ridicat foarte des de pe banca, au gesticulat, dar pe cand pe fata lui Michniewicz s-a vazut de la inceput nelinistea, pe cea a lui Hagi se citea mai degraba dezgustul ca se poate juca atat neglijent si de haotic".

Antrenorul campioanei Poloniei a declarat dupa meciul de la Lubin: "Nu se poate spune ca am iesit din lupta pentru Liga Campionilor, dar cu siguranta suntem intr-o situatie dificila. Trei jucatori de la Steaua au aproape doi metri inaltime si de aceea ne-am temut cel mai mult de fazele fixe de joc. Din pacate, am primit gol tocmai dupa o lovitura de colt si pe actiunea unui fundas inalt. Pacat, fiindca asteptarile au fost mari. Am contat pe faptul ca suntem in stare sa castigam, cel putin sa nu pierdem".

Dziennik relateaza ca "jucatorii lui Zaglebie Lubin au pierdut cel mai important meci din istoria clubului", iar sistemul de joc al antrenorului Michniewicz, in forma de diamant, s-a dovedit prea greu pentru polonezi.

Trybuna scrie "S-a intamplat din nou. Campioana tarii, Zaglebie Lubin, a pierdut intr-un mod compromitator cu Steaua Bucuresti. Sansele din revansa sunt doar teoretice".

 

Fakt titreaza ca "Steaua a fost prea puternica", mentionand ca presedintele clubului polonez, Robert Pietryszyn, a avut sambata nunta si si-a dorit drept cadou victoria cu Steaua Bucuresti. "N-a fost sa fie. Campionii Poloniei au pierdut cu 0-1 si au sanse minime sa avanseze in turul viitor al Ligii Campionilor".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă