16 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Valls refuză ca Franţei să i se dicteze ce să facă...

Premierul Valls refuză ca Franţei să i se dicteze ce să facă în privinţa livrării primei nave Mistral

Manuel Valls, premierul francez, a declarat vineri că Franţa va lua decizii în mod suveran, "fără ca cineva să-i dicteze poziţia" în privinţa livrării controversate a două nave de tip Mistral Rusiei, relatează AFP, informează Mediafax.

"Franţa îşi onorează angajamentele, dar este o naţiune care contează, care are o pondere în concertul naţiunilor şi care cere pace în Ucraina. Franţa ia deciziile în mod suveran, fără ca cineva să-i dicteze poziţia externă.Ceea ce este esenţial, iar François Hollande va discuta în acest sens cu mai mulţi şefi de stat şi de guvern în cursul summitului G20, este să se găsească o cale de pace între Ucraina şi Rusia", a adăugat el.

"Din nefericire, suntem departe de aşa ceva. (…) Există război, există morţi. Se moare în fiecare zi în Ucraina", a deplâns Manuel Valls.

Două nave de tip Mistral, bastimente de protecţie şi comandament vândute de către Franţa Rusiei în 2011 cu 1,2 miliarde de euro, se află în centrul unei "încurcături" diplomatico-militare, după ce preşedintele francez François Hollande a decis să lege livrarea lor de soluţionarea politică a crizei din Ucraina.

Moscova a afirmat la sfârşitul lui octombrie că a fost invitată sa primească, pe 14 noiembrie, prima dintre aceste nave – "Vladivostok".

Anunţul a fost dezminţit imediat de către constructor şi Guvernul francez, pe fondul criticilor statelor membre NATO.

 

Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Tradiţii în Joia Mare. Cum vopsim ouăle cu ingrediente naturale

În Joia Mare se prepară mâncărurile care vor fi puse pe masa de Paşte şi se vopsesc ouăle. Iar în timp ce unele gospodine...
Ultima oră
Pe aceeași temă