13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPremierul ucrainean cere Occidentului să nu renunțe la sancţiunile impuse Rusiei

Premierul ucrainean cere Occidentului să nu renunțe la sancţiunile impuse Rusiei

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, le-a cerut statelor occidentale ca în condițiile în care Ucraina încă nu și-a recăpătat integritatea teritoriului, sancțiunile impuse Rusiei să rămână în vigoare, transmite Mediafax.

"Îi îndemnăm pe partenerii noştri să nu ridice sancţiunile, deoarece Ucraina încă nu a recăpătat controlul asupra integrităţii teritoriului său", a declarat Iaţeniuk, la Adunarea Generală a ONU, denunţând din nou "invazia" rusă în estul Ucrainei.

Cu câteva ore mai devreme, preşedintele american Barack Obama a promis, într-un discurs la ONU, că occidentalii vor anula sancţiunile, dacă Rusia va alege "calea diplomaţiei şi a păcii".

"Nu avem încredere în cuvinte, credem doar în fapte şi acţiuni", a afirmat Iaţeniuk, îndemnând Rusia să "repecte prevederile acordului încheiat la Minsk, pe 20 septembrie, cu privire la o încetare a focului" în estul Ucrainei, mai scrie sursa citată.

Pe de altă parte, Arseni Iaţeniuk, a apreciat miercuri că Ucraina are foarte puţine şanse a prelua controlul în Peninsula Crimeea atât timp cât preşedintele Rusiei este Vladimir Putin, relatează agenţia Itar-Tass, în ediţia electronică. "În fiecare zi, pierdem militari ucraineni" în lupte cu separatişti proruşi, a adăugat premierul ucrainean.

El a criticat poziţia Rusiei, apreciind că această ţară "este mai mult un membru al insecurităţii, decât un membru al Consiliului de Securitate" al ONU, deoarece nu respectă principiile Naţiunilor Unite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă