13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPremierul israelian cere ajutorul a patru ţări pentru a stinge incendiul de...

Premierul israelian cere ajutorul a patru ţări pentru a stinge incendiul de la Haifa

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a făcut apel joi la patru ţări să ofere ajutor aerian pentru stingerea incendiului izbucnit în nordul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 40 de gardieni de închisoare, relatează Mediafax.

“Premierul Benjamin Netanyahu tocmai a discutat cu lideri din Grecia, Cipru, Italia şi Rusia, cu obiectivul de a mobiliza avioane de luptă împotriva incendiilor suplimentare ale acestor ţări, pentru a ajuta la combaterea incendiului”, se arată într-un comunicat oficial.

Cele 40 de persoane care au murit în incendiul de pădure care afecta joi seara zona portului Haifa, din nordul Israelului, erau gardieni de închisoare şi se aflau într-un autobuz, au declarat surse din poliţie.

“Toţi cei ucişi erau la bordul unui autobuz. Ei erau toţi gardieni de închisoare”, a declarat sursa citată, sub acoperirea anonimatului.

Purtătorul de cuvânt al serviciului penitenciarelor, Yaron Zamir, a precizat la televiziune că “autobuzul era pe drum pentru a oferi ajutor personalului închisorii Damon, pentru a securiza transferul de deţinuţi către alte închisori”.

Închisoarea Damon, unde sunt deţinuţi palestinieni din motive de securitate sau care au fost arestaţi în Israel fără documente, a trebuit să fie evacuată din cauza incendiului, la fel ca şi unele părţi ale Universităţii din Haifa, un kibbutz şi un hotel.

Incendiul, unul dintre cele mai spectaculoase din ultimele decenii, a parcurs sute de kilometri şi nu fusese încă stins la şapte ore de când a izbucnit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă