25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez Manuel Valls a avertizat, joi, că sistemul Schengen “ar putea fi pus în discuție”, dacă “Europa nu-și asumă responsabilitățile” la frontiere, potrivit Agerpres.

Printre altele, premierul francez a declarat că unii dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris “au profitat de criza refugiaților… pentru a se strecura” în Franța. 

“Acești indivizi au profitat de criza refugiaților… de acest haos, poate unii dintre ei pentru a se strecura…” în Franța, a afirmat Valls, fără a-și încheia fraza. El a adăugat imediat că “alții erau deja în Belgia. Iar alții, vreau să vă reamintesc, erau în Franța”, a precizat Valls. 

Declarațiile prim-ministrului vin în plină dezbatere privind lacunele ce au permis “creierului” presupus al atentatelor de la Paris să efectueze deplasări dus-întors între Europa și Siria. 

În ajunul unei reuniuni a miniștrilor europeni de interne și justiție la Bruxelles, Manuel Valls, invitat la canalul public France 2, a cerut “fiecărei țări având frontieră cu Franța să-și joace pe deplin rolul”. 

 

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă