21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPremierul britanic, Theresa May, a trimis o delegație în Irlanda de Nord...

Premierul britanic, Theresa May, a trimis o delegație în Irlanda de Nord pentru negocierile privind sprijinul noului Guvern

Un deputat din echipa premierului britanic Theres May s-a deplasat la Belfast pentru a discuta cu lideri ai Partidului Democratic Unionist (DUP, loialist) despre cum această formațiune ar "putea sprijini cel mai bine" noul guvern, a relatat agenția Press Association, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Conservatorii premierului au pierdut majoritatea absolută în urma alegerilor legislative anticipate de joi, iar DUP a declarat că este dispus să discute cu conservatorii pentru a ajuta la "stabilitatea națiunii noastre".

Premierul britanic încearcă să convingă DUP, care deține 10 mandate în noul parlament, de necesitatea încheierii unui acord oficial privind crearea unei coaliții, în loc de un aranjament mai puțin oficial bazat pe "încredere și susținere", a relatat postul de televiziune ITV, citând surse guvernamentale de rang înalt.

Astfel, potrivit ITV, Theresa May a trimis la Belfast un grup de oficiali, condus de Gavin Williamson, să negocieze detaliile unei alianțe cu DUP.

"O coaliție ar fi mult mai bună decât o alianță fragilă", a spus un ministru care ocupă un post important în guvernul Theresei May. "Nu vrem ca DUP să ceară de fiecare dată bani pentru un proiect sau altul pentru care am avea nevoie de sprijin (în parlament). Ar fi o situație extrem de instabilă. Nu subestimați importanța afacerii cu DUP!", afirmă în același timp o reprezentantă a conservatorilor. "Fără sprijinul său nu văd cum am putea guverna cu încredere", a spus acesta.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă