18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPREMIERĂ în România: Trimis în judecată pentru că a MALTRATAT un cal

PREMIERĂ în România: Trimis în judecată pentru că a MALTRATAT un cal

Premieră în justiţia din România privind relele tratamente aplicate animalelor: un bărbat a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava pentru acuzaţia că a maltratat un cal.

Dosarul penal s-a întocmit datorită unuia dintre martorii care au văzut cum calul era bătut. Mai mult de atât, Ştefan Marchitan, din municipiul Suceava, nu doar că a sesizat autorităţile, ci a şi urmarit evoluţia anchetei. El a făcut plângere împotriva primei soluţii a procurorului de caz, de neîncepere a urmăririi penale faţă de proprietarul animalului, potrivit Monitorul de Suceava.

Citeşte şi Bucureşti: Animalele fără stăpân vor fi sterilizate gratuit

Dosarul a ajuns din nou la poliţie, după ce conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a admis plângerea şi a dispus reluarea cercetărilor şi începerea urmăririi penale. Procurorul care a preluat dosarul a considerat că sunt probe suficiente pentru trimiterea în judecată a proprietarului calului, Gheorghe Cherar, acesta urmând să fie chemat în faţă magistraţilor Judecătoriei Suceava.
 
Potrivit anchetatorilor, pe data de 27 august 2010, în jurul orei 17:00, mai multe persoane care se aflau în zonă pieţei angro din cartierul Burdujeni au observat un câl care trăgea o căruţă încărcată cu deşeuri feroase şi care şchiopăta şi era sleit de puteri.
 
În căruţă se aflau Gheorghe Cherar şi concubină acestuia, iar bărbatul, potrivit martorilor, lovea calul cu partea metalică a unui bici, pentru că nu mai putea să tragă la căruţă. Animalul era subnutrit, deshidratat, cu pielea lipită de oase, plin de plăgi deschise, sângerânde şi infectate, iar la un moment dat s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare.
 
Ştefan Marchitan a sunat la 112, iar până la sosirea autorităţilor i-a dat calului să bea dintr-o găleata cu apa şi l-a hrănit cu pâine. Rând pe rând, la faţă locului au ajuns reprezentanţi ai poliţiei, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai primăriei.

Citeşte şi Edilii din sectorul 6, buni de plată dacă vor eutanasia maidanezii
 
Gheorghe Cherar a ridicat din umeri atunci când a fost luat la întrebări de autorităţi, susţinând că nu ştie ce s-a întâmplat cu animalul căzut la pământ. A explicat mai întâi că animalul a fost muşcat de un alt câl în zonă pieptului, iar rănile de la picioare erau de la caielele cu care fusese potcovit.
 
Cherar a mai declarat că a cumpărat calul cu puţin timp înainte şi că animalul era în acea stare încă de atunci. Ba mai mult, le-a spus el poliţiştilor, a cumpărat şi medicamente de la un medic veterinar şi i-a mai tratat leziunile.
 
Anchetatorii au dat de respectivul veterinar, iar acesta a negat că ar fi fost contactat de Gheorghe Cherar pentru a-i trata animalul sau pentru a-i vinde medicamente.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă