19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPortarul "de curtea scolii" Carlos - "trompeta" meciului din Ghencea!

Portarul “de curtea scolii” Carlos – “trompeta” meciului din Ghencea!

Portarul echipei Steaua, Carlos Alberto Fernandes, a fost considerat de cotidianul AS “trompeta” meciului pe care campioana Romaniei l-a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 1-4, in fata formatiei Real Madrid, in etapa a III-a a grupei E din Liga Campionilor. “A incasat patru goluri, dar puteau fi mai multe, tinand cont de ciudatele degajari cu pumnii la care a apelat”, este caracterizarea facuta de AS portarului lusitan. “Carlos Fernandes, excentricul portar din Republica Democrata Congo, a acompaniat resurectia torpilorului blindat al lui Capello”, a scris Tomas Roncero in articolul “Tremura, Barca!!!”, publicat de AS.
Un alt jucator stelist, Banel Nicolita, a fost considerat “durul” meciului: “In minutul 83 l-a faultat nejustificat pe Robinho. Rosetti l-a iertat de cartonasul galben”.
“Lordul” partidei a fost desemnat mijlocasul echipei Real Madrid Guti. “A predat un curs de viziune a jocului in prima repriza. Toate actiunile periculoase ale Madridului au pornit din ghetele sale”, a scris AS. Cotidianul madrilen l-a considerat pe Robinho vedeta meciului: “A fost un cosmar pentru Steaua. Driblinguri, calcaie, viteza si chiar si un gol. Si-a castigat postul de titular”.
AS a remarcat pofta de gol aratata de Real Madrid in meciul cu Steaua, apreciind ca echipa antrenata de Fabio Capello se afla pe un drum bun, dand dovada de mai multa ambitie si practicand un joc direct si agresiv. “Spectaculosul Roberto Carlos a ascutit simtul ofensiv general. A devenit stapan pe banda, si-a impulsionat coechipierii, l-a completat pe Robinho (…) si a raspandit pulbere de gol. Un exemplu de ambitie si simt ofensiv”.
Cotidianul “de casa” al clubului Real Madrid a notat ca formatia antrenata de Fabio Capello “s-a reinventat” la Bucuresti: “Real Madrid a facut mai mult decat sa castige suporteri in Romania. S-a reinventat. (…) Acum poate sa vina Barcelona”.

Nueva Espana: “Steaua s-a speriat”

“Real Madrid isi vindeca ranile”, a titrat publicatia La Nueva Espana, subliniind ca jucatorii antrenati de Fabio Capello au reusit sa stearga impresia urata lasata in meciul cu Getafe obtinand in fata Stelei o victorie clara, “care o readuce in postura de favorita la calificarea in faza urmatoare si o incarca moral inaintea meciului cu Barca”. “Albii au spalat, in parte, imaginea rusinoasa de la Getafe, scotand la iveala o echipa slaba a Stelei, care a speriat initial, dar nu si pe teren. Steaua s-a speriat. Nu i-a presat nici un moment pe albi si astfel baietii lui Capello au avut un trai comod (…) in prima repriza, la finalul careia au condus cu 2-0”, a scris sursa citata. La Nueva Espana a notat si ca singurul repros care le-ar putea fi facut madrilenilor este relaxarea intervenita la scorul de 3-0, cand “Badea a profitat de singura inexactitate a apararii spaniole”, marcand unicul gol al Stelei.

Goal: “Thereau – cel mai bun, Saban – cel mai slab”

Site-ul goal.com a acordat nota 5 echipei Steaua Bucuresti dupa infrangerea suferita in fata formatiei Real Madrid, notand ca publicul a fost minunat, dar jocul gazdelor a lasat de dorit. “Steaua a avut prea putina forta pentru a putea pune probleme unei echipe de talia Realului. Imediat dupa primirea primului gol si pana la reusita de 3-1, romanii nu au existat pe teren. Toti jucatorii stelisti s-au daruit, dar limitele defensivei s-au vazut. In special la primul gol, atunci cand cei doi fundasi centrali au fost imobili in careul propriu, iar portarul Carlos s-a trezit fata in fata cu un Sergio Ramos extrem de liber”, a scris sursa citata. Site-ul goal.com l-a considerat pe francezul Cyril Thereau cel mai bun jucator al Stelei, acordandu-i nota 6,5, in timp ce israelianul Klemi Saban a fost desemnat cel mai slab jucator de pe teren, primind nota 4.
De partea cealalta, brazilianul Robinho a fost considerat cel mai bun jucator al intalnirii, fiind notat cu 7,5, iar capitanul Raul Gonzalez cel mai slab, primind nota 5,5.

Mundo Deportivo: “Prietenoasa Steaua”

“Prietenoasa Steaua” – a titrat cotidianul Mundo Deportivo, adaugand ca “ros-albastrii” au fost “o prada usoara” pentru spanioli, din cauza defensivei “de curtea scolii”. “Victorie balsamica pentru Madrid la Bucuresti, inainte de vizita Barcelonei, care o apropie de optimi. De 20 de ani Steaua devenise simpatica madrilenilor pentru victoria obtinuta la Sevilla in fata Barcei, in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. Romanii i-au facut din nou o bucurie unui Real Madrid ingrijorat si au demonstrat ca pot fi prieteni generosi, facilitandu-le “albilor” misiunea de a-si spala o parte din pacate”, a notat cotidianul spaniol. “Cu o aparare si un portar de curtea scolii (portughezul Carlos Alberto Fernandes), Steaua a fost o prada usoara pentru Real Madrid”, a mai notat cotidianul spaniol, care a remarcat si “inimosul public local”.

Site UEFA: “Un Madrid maiestuos”

Un Real Madrid maiestuos a “maturat” cu Steaua, a scris site-ul UEFA, dupa meciul Steaua-Real Madrid. “Multimea zgomotoasa de pe stadionul Steaua a avut multe asteptari, dar Real Madrid a luat imediat comanda jocului in fata campionilor Romaniei. Chiar si suporterii Stelei l-au aplaudat pe Robinho”, a scris sursa citata. Sursa citata subliniaza ca olandezul Ruud van Nistelrooy a marcat golul cu numarul 50 in cupele europene, in timp ce David Beckham s-a aflat la partida cu numarul 100 in Liga Campionilor. “Madrid a jucat cu stil, iar in ultimele doua meciuri in Liga Campionilor a marcat noua goluri. Cu o alta victorie impotriva Stelei peste doua saptamani va obtine calificarea in faza optimilor.”

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă