18.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSpecialPonta, mesaj de solidaritate pentru Sobaru

Ponta, mesaj de solidaritate pentru Sobaru

Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru şi a spus că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia, pentru faptul că a forţat intrarea în curtea Palatului Victoria, relatează Mediafax.

"Am un mesaj de solidaritate şi de compasiune pentru Sobaru. L-am întâlnit de mai multe ori în această perioadă, l-am ajutat cu locuinţa. La un moment dat era în greva foamei la televiziune, împotriva conducerii televiziunii, şi m-am dus special, că a zis că iese din greva foamei dacă vine primul-ministru", a spus Ponta, la România TV.

Citește și: 5 „eroi“ cu care Antena 3 a speriat Vestul

El a admis că Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat, şi că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunând măsura arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestată, la Tribunalul Bucureşti, atât de către Adrian Sobaru, cât şi de procurori.

Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri, de către poliţişti. Acesta a fost acuzat de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după a intrat cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, ulterior fiind imobilizat de jandarmi.

Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat.

"La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber", au mai spus reprezentanţii TVR.

TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Sobaru a căzut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/ Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Cele mai citite

Regele Charles nu va fi prezent la summitul privind clima din Egipt

Regele Charles al Marii Britanii nu va participa la summitul liderilor mondiali privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt, a...

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Miza protestelor AUR. De la rezolvarea facturilor mari, la anticipate și Simion – președinte

Numărul celor prezenți la protestul organizat de AUR devine nesemnificativ, chiar și dacă vorbim despre cifra de 10.000 de oameni. Ne aducem aminte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă