21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPonta, despre inaugurarea noului terminal de la Otopeni: Mă îngrozeam când veneam...

Ponta, despre inaugurarea noului terminal de la Otopeni: Mă îngrozeam când veneam la aeroport

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la inaugurarea noului terminal Plecări de la Aeroportul Henri Coandă, ocazie cu care şi-a exprimat entuziasmul faţă de inaugurarea terminalului.

”S-au schimbat foarte multe lucruri în bine pe Aeroportul Otopeni. De fiecare dată când veneam la aeroport mă îngrozeam de aglomeraţie, de cozi, de nervozitatea pasagerilor”, a subliniat premierul.

Totodată, Ponta a explicat că îşi doreşte să vadă cât mai multe locuri din România la ”standardele europene”.

”Îmi doresc să văd cât mai multe locuri în România în care aeroporturile să aibă standardele Schengen. Îmi doresc ca pasagerii, fie că e vorba de români sau de cei care ne vizitează, să intre în România pe o poartă care să ne facă noua cinste ca ţară şi capitală europeană”, a adăugat liderul PSD.

În acelaşi timp, premierul este de părere că noul terminal de la Aeroportul Otopeni va fi o investiţie profitabilă.

”Vreau să îi felicit pe toţi cei care au participiat la elaborarea proiectului, sunt convins că investiţia de aici se va dovedi una dintre cele mai profitabile”, a încheiat Victor Ponta.

Noul terminal pentru plecări de pe Aeroportul Otopeni a devenit operaţional, marţi, în urma unei investiţii, începute în vara anului trecut, care a costat 52 milioane euro, potrivit lui Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Aeroporturi Bucureşti.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu declara în luna noimbrie a anului trecut că noul terminal, cu o suprafaţă de de aproape 20.000 de metri pătraţi, va fi deschis în iulie 2012.

Potrivit informaţiilor prezentate atunci, clădirea va dispune de 52 de ghişee de check-in şi opt porţi pentru pasageri.

 

 

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă