21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta: Dacă Băsescu nu convoacă CSAT pe criză din Ucraina, îl convocăm...

Ponta: Dacă Băsescu nu convoacă CSAT pe criză din Ucraina, îl convocăm noi luni

 Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu va convoca CSAT pentru analizarea crizei din Ucraina, atunci convocarea va fi făcută de el, în calitate de vicepreşedinte, şi ceilalţi miniştri membri ai acestei structuri, în cursul zilei de luni.

Citește și: Băsescu: Premierul vorbește de dragul de a vorbi. Nu-i permit să terfelească public CSAT-ul

„Luni la ora 11.00 avem o întâlnire la ministerul Apărării, facem analiza apropos de alocarea resurselor financiare şi după aceea vom cere – eu sunt vicepreşedinte al CSAT – vom cere o discuţie în CSAT pe această temă", a spus Ponta.

El a precizat că ultima şedinţă a CSAT a fost în 27 martie.

"De atunci a trecut o lună şi jumătate şi în fiecare zi se întâmplă ceva rău în Ucraina, conflictul se apropie de graniţele noastre, Odesa e la o sută şi ceva de kilometri, şi dacă eşti un lider responsabil şi serios al României nu poţi să zici că am discutat în marite, păi în martie nu mai seamănă nimic cu ce e acum şi dacă preşedintele nu va convoca CSAT, îl vom convoca noi, bineînţeles", a spus Ponta.

Întrebat când are de când să facă această convocare a CSAT, Ponta a răspuns: "Noi putem face solicitarea, după care data efectivă o stabileşte preşedintele".

Legea CSAT prevede că această structură poate fi convocată de şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

Situaţia Ucrainei s-a discutat demult în CSAT, dar premierul Victor Ponta nu şi-a dat seama când, a declarat, sâmbătă seara, preşedintele Traian Băsescu, solicitat să comenteze faptul că premierul a precizat că va propune acest subliect la viitoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"S-a discutat demult, da' (premierul – n.r. ) nu şi-a dat seama când", a precizat, sâmbătă seara, la ieşirea dintr-un restaurant, preşedintele Traian Băsescu, rugat să comenteze faptul că premierul Victor Ponta a declarat că la prima şedinţă a CSAT va propune să se discute despre situaţia Ucrainei.

Cele mai citite

Florinel Coman, după ce FCSB a cucerit primul titlu din ultimii 9 ani: „E un moment unic care va rămâne în inima mea”

FCSB a învins-o pe Farul cu 2-1, sâmbătă seara, pe Arena Națională, și a cucerit un nou titlu după 9 ani de așteptare. La...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă