13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPompierii scot apa cu motopompele din locuinţele inundate din Săuceşti

Pompierii scot apa cu motopompele din locuinţele inundate din Săuceşti

Oamenii din comuna băcăoană Săuceşti, evacuaţi din cauza inundaţiilor, au început să se întoarcă la casele lor, pe măsură ce se retrag apele, în condiţiile în care pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au început duminică dimineaţă să scoată apa cu motopompele din locuinţele inundate, scrie Mediafax.

Din locuinţele unde Siretul deja s-a retras, oamenii încearcă să salveze ce se mai poate, în această acţiune fiind ajutaţi şi de jandarmi şi pompieri. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat că au fost începute “acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor negative ale inundaţiilor”.

La o primă evaluare, în cele patru localităţi ale comunei Săuceşti au fost inundate 500 de case, dintr-un total de 1.653. În tot acest timp, sinistraţii din Săuceşti au început să primească ajutoare care sosesc din toate colţurile ţării.

Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi au fost împărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată, acestea constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

“Au început să sosească ajutoare şi îi avem în vedere prima oară pe cei care au dormit sub cerul liber. Apele au început să se retragă, mai avem ceva avertizări meteo doar pentru ploi”, informa, sâmbătă, subprefectul judeţului, Constantin Scripăţ.

Sâmbătă, la Săuceşti, s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu, căruia localnicii nu i-au cerut ajutoare, ci să le construiască un dig de protecţie, şeful statului promiţându-le că de anul acesta vor avea dig. Băsescu le-a mai spus însă localnicilor din Săuceşti că “ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro” şi că oamenii vor “pensii mari, salarii mari”, întrebându-se în acest context “cu ce bani” să se mai construiască şi diguri.

La sfârşitul lunii iulie din 2008, inundaţiile au distrus sau avariat peste 400 de case.

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă