3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSpecialPolonia securizează granița cu Belarus. Câți militari a mobilizat acolo

Polonia securizează granița cu Belarus. Câți militari a mobilizat acolo

Polonia a mobilizat aproape 6.000 de militari la frontiera cu Belarus, în cadrul măsurilor de securitate aplicate pentru oprirea imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în spaţiul Uniunii Europene, informează agenţia Reuters, conform blacknews.ro.

În ultimele zile, numărul militarilor polonezi detaşaţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus a crescut de la 3.000 la aproape 6.000.

„Aproape 6.000 de militari din diviziile 12, 16 şi 18 au fost mobilizaţi la frontiera Poloniei cu Belarus”, a declarat marţi Mariusz Blaszczak, ministrul Apărării de la Varşovia.

„Militarii oferă susţinere Poliţiei de Frontieră, pentru a nu permite pătrunderile ilegale ale imigranţilor”, a precizat Mariusz Blaszczak.

În cursul zilei de luni, Poliţia de Frontieră poloneză a depistat 612 tentative de trecere ilegală a frontierei. De la începutul lunii octombrie, au fost raportate 9.600 de tentative de trecere a frontierei în mod clandestin.

Polonia a decretat starea de urgenţă în regiunile situate la frontiera cu Belarus şi intenţionează să construiască un gard pe acest segment de frontieră.

Uniunea Europeană şi Administraţia de la Varşovia acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre spaţiul UE ca ripostă la sancţiunile impuse de Bruxelles. Administraţia Aleksandr Lukaşenko a negat acuzaţiile.

Cel puţin şapte solicitanţi de azil au murit în ultimele luni la frontiera dintre Belarus şi Polonia, iar organizaţiile pentru drepturile omului denunţă încălcări ale dreptului internaţional.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă