9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn război se poate declanșa în orice moment între Belarus și Polonia

Un război se poate declanșa în orice moment între Belarus și Polonia

Trupele din Belarus au deschis focuri de armă asupra armatei poloneze, a declarat purtătoare de cuvânt a poliţiştilor de frontieră polonezi, Anna Michalska. Momentan, nimeni nu a fost rănit.

Anna Michalska a mai declarat că trupele de frontieră se află sub o presiune crescută din cauza numărului tot mai mare de incidente cu obiecte aruncate dinspre partea bielorusă.

Ministerul de Externe al Poloniei l-a convocat, pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului.

Premierul Mateusz Morawiecki a transmis pe Twitter că „toate puterile statului” sunt alături de poliţiştii de frontieră şi militarii care apără frontiera. 

„Sunt şi voi fi întotdeauna ferm alături de soldaţii noştri şi de grănicerii noştri”, a spus Morawiecki. 

„Vreau să mulţumesc serviciilor noastre pentru abordarea lor profesională şi responsabilă”, a adăugat el. 

Bruxelles-ul a afirmat că migraţia ilegală este organizată şi încurajată de guvernul preşedintelui bielorus Alexandr Lukaşenko. 

UE îl acuză pe Lukaşenko că poartă un „război hibrid” ca răspuns la sanţiunile impuse de Occident împotriva guvernului autoritar de la Minsk. 

Purtătorul de cuvânt al forţelor de frontieră bieloruse, Anton Bişkovski, a negat că s-au tras focuri de armă, scrie Adevărul.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț

Ce s-a întâmplat după accidentul jandarmilor care au căzut cu mașina în șanț? Anchetatorii nu au stat mult pe gânduri și au deschis un...

Observatorii UE din Venezuela sunt spioni

Observatorii UE din Venezuela sunt spioni, susține președintele Nicolas Maduro, șeful statului venezuelean. El i-a calificat astfel pe observatorii veniți din UE care au...

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM)....
Ultima oră
Pe aceeași temă