13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPolitist proxenet condamnat la inchisoare cu suspendare

Politist proxenet condamnat la inchisoare cu suspendare

CLUJ. Politistul turdean care a protejat bordelul Rozaliei Aleman a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj-Napoca pentru ca a inlesnit practicarea prostitutiei de catre patru persoane. El a primit doi ani de inchisoare cu suspendare pentru proxenetism, dupa ce initial, Tribunalul il achitase. Ca urmare, Parchetul de pe langa Tribunal a introdus apel impotriva sentintei de achitare.
Potrivit anchetatorilor, Horatiu Simion Pop a fost angajat in cadrul Politiei municipiului Turda si, in aceasta calitate, a protejat proxenetii condusi de Rozalia Aleman. Acestia au racolat, in perioada 2002-2005, prin violenta si amenintare, patru persoane, din care doua minore, pe care le-au obligat sa se prostitueze. Ulterior, in bordelul din Turda au mai adus inca trei femei.
Tribunalul Cluj, desi l-a achitat pe politist, in acelasi proces i-a condamnat pe patronii bordelului si pe complicii lor. Astfel, Rozalia Aleman si Covaci Lina au primit cate 8 ani de inchisoare, Petru Aleman – 5 ani de inchisoare, iar Claudia Aleman a fost condamnata la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Acestia au atacat cu apel sentinta, insa Curtea de Apel le-a respins actiunea si a mentinut condamnarile.
Afacerea a fost dezvaluita dupa ce una dintre prostituatele minore a incercat sa se sinucida si a fost transportata la spital. Acolo, ea a cerut sa vorbeasca cu procurorii, carora le-a dezvaluit existenta localului de noapte.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă