13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPogras şi Haidu au ratat medaliile în finală la individual-compus, la CM...

Pogras şi Haidu au ratat medaliile în finală la individual-compus, la CM de gimnastică

Sportivele Ana Porgras şi Raluca Haidu s-au clasat, vineri, pe locurile 5, respectiv 9, în finală la individual-compus, la Campionatul Mondial de gimnastică de la Rotterdam, scrie Mediafax.

Ana Porgras a acumulat 58.165 puncte, după o evoluţie curajoasă, în condiţiile în care a fost recuperată cu greu înaintea CM, după trei luni de pauză în acest an, din cauza unei accidentări. La rândul său, Raluca Haidu, debutantă într-o finală de individual-compus, a obţinut 56.332 puncte.

Titlul mondial a fost câştigat de rusoaica Aliya Mustafina, cu un total de 61.032 puncte. Pe podium au mai urcat Jiang Yuyuan (China, 59.998) şi şi Rebecca Bross (58.966).

Gimnastele din România au obţinut următoarele note în finala de vineri:

Ana Porgras

Sărituri – 13.966 (locul 12, după prima rotaţie)

Paralele – 14.466 (7)

Bârnă – 15.433 (4)

Sol – 14.300 (5)

Raluca Haidu

Paralele – 13.400 (19)

Bârnă – 14.466 (17)

Sol – 13.900 (13)

Sărituri – 14.666 (9).

Raluca Haidu s-a calificat în premieră în finală la individual-compus, în timp ce Ana Porgras a evoluat pentru a doua oară, după ce la ediţia din 2009 s-a clasat pe locul 7.

Tot vineri, dar la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 16, în finală la individual-compus, cu un total de 86.957 puncte, titlul mondial revenind japonezului Kohei Uchimura (92.331 puncte).

Sâmbătă, începând cu ora 14.00, în paralel, la CM de la Rotterdam se vor derula primele finale pe aparate, adică sărituri şi paralele, la feminin, respectiv sol, cal cu mânere şi inele, la masculin.
Diana Chelaru va reprezenta România la sărituri, Ana Porgras la paralele şi Flavius Koczi, în finala de la sol.

Duminică, în ultima zi a CM din Olanda, Ana Porgras va evolua în finală la bârnă, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru, la sol, iar Flavius Koczi, în finala de la sărituri.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă