16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPNL Timis isi face "Consiliu Local din umbra"

PNL Timis isi face “Consiliu Local din umbra”

In interiorul filialei din Timis a PNL au aparut nemultumiri cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea consilierii locali ai partidului din resedinta judetului. Anumite surse din cadrul organizatiei sustin ca prezenta alesilor la sedintele CL este mai mult decat discreta, fiind remarcati doar atunci cand se numara voturile pentru un proiect sau altul.
Ca urmare, se pare ca liderii filialei liberale nu mai sunt dispusi sa tolereze actuala echipa de consilieri locali si pregatesc, din umbra, schimbul pentru alegerile locale de anul viitor. Cei care par a se pregati pentru noile statute de alesi sunt deocamdata, potrivit acelorasi surse din PNL, seful Directiei Judetene pentru Tineret, Leontin De Maio, presedintele Organizatiei Judetene de Tineret a PNL si fost consilier in Ministerul Sanatatii, Ciprian Bogdan, precum si purtatorul de cuvant al PNL Timis, Ciprian Jichici. Acesta din urma este posibil candidat al liberalilor si pentru alegerile europarlamentare din luna mai.
De altfel, unul dintre cei trei, mai precis Jichici, si-a facut un obicei din a ataca in conferintele de presa ale filialei activitatea consilierilor locali din Timisoara ai partidului. Fara sa ofere certitudine, aceste luari de pozitie dau senzatia ca, intr-adevar, actualul purtator de cuvant al organizatiei se pregateste deja pentru alegerile locale de anul viitor, in cazul in care nu va ajunge deputat la Bruxelles.
Unul dintre liberalii care ar putea face parte din viitorul Consiliu Local, Leontin De Maio, a confirmat zvonurile. Mai mult, el a adaugat inca un nume pe lista "Consiliului Local din umbra", cel al lui Laviniu Bedrosian, actualul director al Cancelariei prefectului de Timis, Ovidiu Draganescu.

Au mai ramas patru…

In prezent, filiala PNL are patru consilieri locali la Timisoara. Este vorba despre Bogdan Achimescu, presedintele Organizatiei Municipale a partidului, liderul grupului de consilieri, Adriana Blaj, Sorin Karagena si Avram Jecu. Al cincilea consilier ales in 2004, Sergiu Stirbu, a demisionat din randul liberalilor, iar in 2005 a facut pasul spre PNTCD.
Doi dintre actualii alesi municipali, Avram Jecu si Adriana Blaj, au mentionat, insa, ca pana acum nu au avut semnale negative din partea conducerii liberalilor din judet. "Nu cred ca ar avea ce sa ne reproseze. Oricum, eu sunt medic de profesie si nu stau in cariera politica, asa ca nu ma afecteaza aceasta eventuala schimbare de atitudine", a spus Jecu. La randul ei, Adriana Blaj a confirmat ca in filiala sunt discutii pe marginea primenirii echipei de consilieri, cu oameni mai tineri.
"Eu sunt unul dintre cei mai vechi consilieri, la mine vin colegii cand au probleme in Primarie, pe mine ma trimit la emisiunile televizate, sunt bine cotata. Poate, in cazul meu, sa fie problema varstei de vina, iar colegii mei mai tineri vor sa-si pregateasca terenul. De altfel, unii dintre ei m-au si anuntat ca vor candida, dar nu am nimic impotriva", a adaugat consiliera.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă