21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPNL Cluj are mai putini conducatori

PNL Cluj are mai putini conducatori

» Biroul Permanent Central al PNL a redus numarul conducerii PNL Cluj, ca urmare a contestatiei depuse la sfarsitul saptamanii trecute de conducerea organizatiei Cluj-Napoca

Conducerea centrala a PNL a decis luni reducerea Biroului Politic Teritorial interimar (BPT) Cluj de la 19 membri la 11, ca raspuns la contestatia depusa de Biroul Permanent Municipal (BPM) Cluj-Napoca. Potrivit liderului PNL Cluj, Marius Nicoara, conform noului statut al partidului, BPT-urile trebuie sa aiba doar 11 oameni, nu 19 cati avea organizatia clujeana.

"Au fost mai multe organizatii care au avut birouri permanente teritoriale cu 19, 31 sau chiar 23 de oameni. Noi am avut nevoie de o derogare si s-au lasat 19 membri, dar, in urma contestatiei depuse de BPM, a trebuit sa reducem numarul. asta e ajutorul dat de organizatia municipala in pragul alegerilor, mai putini oameni care sa munceasca", a declarat Nicoara. Liderul clujean a spus ca, in aceste conditii, nu stie daca dizolvarea BPM mai este valabila, dar ca va cere revalidarea hotararii care viza acest lucru.
El a mai mentionat ca BPT Cluj a fost singurul modificat la sedinta de luni si a subliniat de mai multe ori neajunsurile pe care contestatia BPM le-a provocat in sanul PNL Cluj.
Contactat de Romania libera, consilierul local Ovidiu Turdean, membru al conducerii municipale, a declarat ca nu doreste sa comenteze situatia creata. "Asteptam sa vedem o forma scrisa a raspunsului de la Comisia de Onoare si Arbitraj (COA) la contestatia pe care am depus-o si pana atunci nu doresc intretinerea mediatica a unui conflict in PNL Cluj", a spus Turdean.
BPM a contestat duminica trecuta la COA dizolvarea sa de catre BPT Cluj, motivand ca acesta ar fi fost nestatutar din cauza ca forul  nu fusese dizolvat de Delegatia Permanenta a PNL. Ulterior, BPT Cluj, considerat nestatutar, dizolvase BPM.
Liderii celor doua birouri, Marius Nicoara si Adrian Popa, nu sunt in cele mai bune relatii, cel de-al doilea fiind prieten apropiat cu omul de afaceri Arpad Paszkany, care l-a reclamat pe Nicoara ca ar fi trucat o licitatie in defavoarea sa.
DISENSIUNI
Surse din PNL sustin ca discordia dintre conducerea judeteana si cea municipala ar fi generata de faptul ca, dupa numirea BPT si dizolvarea rapida a BPM, a fost numit interimar la PNL Cluj-Napoca deputatul Horia Uioreanu. Aceleasi surse mentioneaza ca Uioreanu ar fi dorit indepartarea BPM pentru a modifica listele de candidati la Consiliul Local Cluj-Napoca.

Cele mai citite

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă