19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPierderi pentru actionarii Sterling, pe fondul problemelor politice

Pierderi pentru actionarii Sterling, pe fondul problemelor politice

Accesul la resursele de la Marea Neagra nu le-a adus deocamdata niciun castig actionarilor de la Sterling Resources. Dimpotriva, reprezentantii fondului canadian de investitii Sprott Asset Management au declarat in exclusivitate pentru The Money Channel ca problemele politice au scazut foarte mult valoarea actiunilor Sterling. Din aceleasi motive, spun ei, au renuntat acum doi ani la participatia pe care o aveau la Gabriel Resources, compania care administreaza proiectul de la Rosia Montana.

Directorul de investitii al unuia dintre fondurile Sprott Asset Management, John Embry a explicat pentru TMC ca actiunile de la Gabriel Resources au fost vandute in urma cu doi ani din cauza problemelor legislative si de mediu de la Rosia Montana. "Noi le-am vandut inapoi in 2007, dar am avut foarte putine actiuni la acel moment. Nu am avut niciodata o participatie majora la Gabriel Resources, din cate imi amintesc. Sigur, mie imi place Gabriel Resources, din punctul de vedere al nostru, al fondului de investitii, dar sunt atat de multe chestiuni in discutie, cu autoritatile locale, cu legislatia, sunt prea multe probleme decat in alta parte", a declarat directorul de investitii Sprott, John Embry.

Pe de alta parte, reprezentantul fondului Sprott Asset Management a confirmat prezenta in boardul Gabriel Resources a directorului Murray Sinclair care face parte si din boardul Sprott Resources.

In ceea priveste participarea Sprott Asset Management la Sterling Resources, responsabilul de aceasta investitie, Eric Nuttall spune ca scandalul politic izbucnit dupa decizia de la Haga a redus foarte mult valoarea actiunilor.

"Erau la 80 de centi, la inceputul lunii februarie, inainte ca acest scandal politic sa inceapa, si au cazut de atunci la 65 de centi", declara Nuttall.

Eric Nuttall a refuza sa spuna daca Sprott intentioneaza sa vanda o parte din actiunile Sterling Resources.

 

"Noi nu comentam niciodata tranzactiile noastre, nici daca vrem sa cumparam sau daca vrem sa vindem", mai spune Nuttall.

Fondul canadian de investitii Sprott Assest Management detine in jur de 21% din actiunile Sterling Resources. Valoarea de piata a companiei este de aproximativ 90 milioane de dolari canadieni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă