12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPhenianul acuză SUA că desfăşoară un RĂZBOI BIOLOGIC în Peninsula Coreeană

Phenianul acuză SUA că desfăşoară un RĂZBOI BIOLOGIC în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord a acuzat, miercuri, Statele Unite că desfăşoară un război biologic în Peninsula Coreeană. Complotul a fost dezvăluit recent printr-o încărcătură cu antrax trimisă către o bază militară americană din Coreea de Sud, informează Mediafax.

Comisia pentru Apărare Naţională a criticat-o şi pe preşedinta Park Geun-hye pentru că permite trupelor americane să staţioneze pe teritoriul ţării sale.

Pentagonul a declarat că a transferat accidental spori de antrax către baza aeriană Osan din provincia Gyeonggi, precum şi către alte câteva laboratoare din Statele Unite. Departamentul a precizat, de asemenea, că nimeni nu a fost infectat.

“S-a dezvăluit că forţele imperiale americane se pregătesc clandestin pentru un război biologic pentru a eradica populaţia noastră cu o armă mortală la baza aeriană Osan şi pe teritoriul SUA”, a declarat comisia condusă de Kim Jong-un,  potrivit Yonhap.

Park şi alţi oficiali sud-coreeni sunt responsabili, de asemenea, pentru că urmăresc orbeşte strategia americană, a afirmat comisia, adăugând că sporii de antrax sunt numiţi “arma terorii” sau “arma diavolului”.

Comisia a cerut Statelor Unite să îşi retragă trupele de aici împreună cu “armele nucleare şi biologice ascunse în multe locuri din Coreea de Sud”.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă