15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialPetru Filip isi demite contracandidatul la PE

Petru Filip isi demite contracandidatul la PE

Europarlamentarul si senatorul Radu Tarle ar putea fi demis din functia de vicepresedinte al PD Bihor, ca urmare a neimplicarii in activitatea partidului. Presedintele PD Bihor, primarul din Oradea, Petru Filip a declarat ca a avut loc o discutie pe aceasta tema in cadrul conducerii filialei, insa nu a luat nici o decizie.
In luna decembrie Radu Tarle a mai primit o lovitura din partea organizatiei, cand nu a obtinut votul BPJ pentru a candida la alegerile europarlamentare.
Radu Tarle a ajuns sa detina functia de vicepresedinte al PD, cea de senator si cea de europarlamentar dupa ce la alegerile din 2004 a adus foarte multe voturi partidului, in special din partea comunitatii neoprotestante. Dupa alegeri, relatiile sale cu conducerea partidului s-au racit. Unul dintre motive este acela ca el vrea sa candideze la europarlamentare, iar astfel ii face concurenta sefului de partid, Petru Filip.
La aceasta s-ar putea adauga si prietenia cu actualul secretar general al Guvernului, liberalul Ilie Bolojan, care nu este agreat de conducerea PD Bihor. Parlamentarul a petrecut mai mult timp la Bucuresti, Bruxelles si in Statele Unite ale Americii, unde a intermediat mai multe vizite pentru cateva delegatii romanesti. Astfel, conducerea PD Bihor a avut un pretext sa-l "sanctioneze", prin nesustinerea candidaturii sale la alegerile europene. "A fost o surpriza neplacuta pentru mine acest vot. Motivul invocat de colegii mei a fost ca nu am colaborat prea strans cu partidul si probabil nu am ajutat financiar pe cat s-ar fi asteptat, dar eu sunt om politic, traiesc din leafa de parlamentar, nu am firme", a declarat Tarle. De atunci, Tarle nu mai participa la conferintele de presa ale partidului. Asa ca membrii conducerii PD Bihor au inceput sa agite varianta demiterii sale.
"Am avut o discutie cu dansul daca doreste sa mai activeze in BPJ, daca mai are timp. Daca nu, poate sa ramana membru PD, senator", a declarat Petru Filip. Deputatul Ionela Brukental a precizat ca senatorul a lipsit de la zece sedinte consecutive. PD Bihor are trei parlamentari, un senator, pe Radu Tarle si doi deputati, Ionela Brukental si Gheorghe Sarb. Acesta din urma a ajuns in Parlament pe listele PSD, insa ulterior s-a inscris in PD.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă