16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPetrolul, al doilea pisc pentru năvodăreni

Petrolul, al doilea pisc pentru năvodăreni

Partida catastrofă contra Pandurilor a fost lăsată în urmă. Cel puţin aşa sunsţin jucătorii şi conducerea tehnică şi administrativă a Săgeţii Năvodari. 0-4 acasă a fost un rezultat greu de digerat, mai ales că a fost dublat de o evoluţie proastă în toate compartimentele, dar nu s-au luat nici măsuri pecuniare, nici sportive, considerându-se că se poate merge înainte, după o serie de discuţii individuale şi de grup cu jucătorii. Sâmbătă, Năvodariul dă un nou examen dificil la Ploieşti, iar optimismul arătat de toată lumea înaintea altor partide, a dispărut brusc.

Pentrolul, nucă foarte tare 

„Ştim cu toţii că Petrolul este o echipă foarte bună care se bate pentru titlu, care are un antrenor tânăr şi ambiţios şi care vrea să câştige tot, deci meciul va fi unul dificil. Cred însă că jucătorii au trecut peste momentul dificil din meciul cu Pandurii şi o să facem un joc bun acolo”, a declarat ieri secundul Gabriel Manu, trimis, din nou, la înaintare după o catastrofă.

„Probleme de lot nu sunt, Popa fiind refăcut sută la sută, iar Lupu fiind apt de joc, chiar dacă nu este refăcut total. Bineînţeles vor lipsi Mera şi Vezan, amândoi suspendaţi, dar pentru ei am luat deja măsuri”, a mai explicat antrenorul, acesta încercând să treacă în revistă şi problemele tactice ale echipei.

„Slăbiciunile defensive sunt cauzate de dorinţa noastră de a juca fotbal, iar ieşirile noastre ofensive sunt taxate de adversari. Nu vrem să ne băgăm cu fundul în poartă de dragul rezultatului, dar sperăm ca erorile defensive să nu se mai repete. Ne dorim un gol mai mult decât adversarul şi jucăm toate meciurile la victorie, dar atunci când termini un meci la egalitate cu Steaua, de exemplu, este un punct câştigat. Nu ne dorim să pierdem cu Petrolul, mai ales din cauza rezultatului din ultima rundă, dar nu vom sacrifica jocul pentru rezultat. Petrolul are destule probleme de lot şi joacă sub presiune, dar are şi jucători de mare experienţă ca Teixeira, oricând capabil să schimbe soarta unui meci, sau Geraldo, care a jucat la Steaua. Meciul pleacă însă de la 0-0 şi oricine poate câştiga. Nu cred că absenţa lui Contra va conta pentru felul cum se va disputa jocul, Laurenţiu Roşu având un CV la fel de impresionant şi capacitatea de a conduce fără probleme meciul de pe bancă”, a mai precizat Manu.

De remarcat că în ciuda „aprecierilor” nagative ale lui Tibor Selymes, oficial, niciun jucător nu a fost sancţionat după meciul din runda 10. „Nu s-au luat măsuri împotriva jucătorilor după meciul cu Pandurii. Am strâns rândurile şi am constatat că a fost doar o zi proastă. Important este ca jucătorii să înţeleagă acest lucru şi atunci lucrurile vor fi OK. Mă bazez pe acest lucru şi cred că nu se va mai întâmpla un asemenea accident ca cel cu Pandurii”, a punctat secundul Manu.

Chiţu ar da un gol

 Veteranul din atacul Săgeţii, Sorin Chiţu, s-a arătat chiar mai puţin optimist decât antrenorul său când a venit vorba de meciul de sâmbătă. „Când joci cu Petrolul, te gândeşti mai întâi să nu pierzi, şi abia apoi cum să câştigi. Pentru noi toate meciurile sunt şi grele şi foarte importante. Eu sper să fim foarte concentraţi să să scoatem un rezultat pozitiv. Înfrângerea cu Pandurii a rămas în urmă şi am trecut peste ea şi nu cred că se mai poate repeta un rezultat. Eu unul sunt pregătit să intru pe teren şi să marchez, şi voi evolua atât cât consideră antrenorii că e nevoie”, a spus atacantul, autor a două goluri în acest sezon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă